Ostmästaren och döden

2023

Italien, oktober 1963. En katastrof skördar tusentals offer och landssorg utbryter. Vid Piazza del Fico i Rom försöker ostmästare Daniele Morandi att driva sin butik som vanligt, men orosmolnen tornar upp sig.

 

En ny butikskedja får kampen om kunderna att hårdna, och metoderna blir allt djärvare. Giftiga tungor sprider sitt skvaller, sabotagen ökar och skyttegravar grävs. Det som en gång var fridfulla kvarter har snart förvandlats till något helt annat.

Och bekymren blir allt fler. En natt hittar ostmästaren en svårt medtagen kvinna på torget. Han bestämmer sig för att ta hand om henne, men det dröjer inte länge innan han anar oråd. Vem är den där främlingen som letar efter henne? Kan han ligga bakom den brutalitet som kantat stadens gator den senaste tiden? Eller hör han till den organisation från andra världskriget som hon verkar fly ifrån?

 

Samtidigt har ostbutikens affärer skadats av alla rykten. Kriget mot konkurrenterna trappas upp, och Daniele skyr inga medel för att rädda sitt livsverk. Oron för att förlora verksamheten är dock inget emot den gnagande rädsla han börjar känna inför kvinnan. Vem är hon, och vad är det som skymtar i hennes blick så fort halvbrodern kommer på tal?

 

Trots alla farhågor dras han in i hennes värld, och när sanningen till sist uppenbarar sig har klockan klämtat för länge sedan på Piazza del Fico.

 

”Ostmästaren och döden” är en roman om överlevnad, förtryck och hämnd.

 

ISBN 9789189741225

Rekommenderas för dig