Återverkan

Joel och Jens växer upp med sin mamma i Mariehamn på Åland. Huset är stort, kvarteret är fint, staden är gemytlig. Men bakom fasaden är det mycket som inte står rätt till.

Efter år av förnedring och falska löften kastas bröderna ut i vuxenlivet genom en brutal händelse som förblir obearbetad i trettio år. Händelsen var lika fel som den var oundviklig, det vet båda två.

Lillebror Joel lyckas till slut bli en framgångsrik livsstilsföreläsare. Genom sin roll på scenen kan han skapa en distans till uppväxtens mörker. Storebror Jens söker andra sätt att avskärma sig, han lever i utkanten utan fast förankring.

En dag skakas Joels barnlösa äktenskap oväntat om i sina grundvalar och samtidigt står det klart att Jens är allvarligt sjuk. Det leder bröderna närmare varandra och äntligen vågar de konfrontera sin förlorade barndom. Polisen bidrog aldrig med några svar när det begav sig, och den verkliga och dramatiska sanningen ska komma ut via en talarscen, tre decennier efter traumat.

Återverkan är ett psykologiskt relationsdrama med thrillerinslag. Romanen skildrar tabubelagda övergrepp, bestraffning och psykisk ohälsa, men också orubblig syskonkärlek och en styrka att gå vidare trots märkena som aldrig går ur.

ISBN 9789189741072

Rekommenderas för dig