BELFAST

I september hittas en ung flicka död och detta skär i hjärtat på samtliga involverade i fallet. Kommissarie Robert Finnigas och hans chef, Mira McShane, kommer att följa spåren, både de digitala och de fysiska.

De inser att Belfast inte längre är samma värld som de växte upp i. Förut fanns en konstant oro för att de hot som regnade över staden skulle bli verklighet, några blev just verklighet, medan andra förblev just hot. I den världen fanns det dock ett flertal grupper och individer som gärna tog på sig skulden, de såg det som en plikt, en politisk ståndpunkt.

I denna nya digitala värld så jagar man i stället brottslingar som gömmer sig bakom en skärm, ett användarnamn – och som kan komma åt sina offer med enbart ett kort meddelande.

Finnigan och McShane följer spåren och finner att den nya digitala världen är svår, så svår att det som förut var vanligt polisarbete nu kräver mer resurser, en del lockbeten och framför allt personer som kan navigera dem framåt.

Mitt i allt detta undrar de alla vem som skulle kunna vilja en ung flicka så ont. Varför fick denna flicka inte möjligheten att bli vuxen och hur jagar man en mördare som gömmer sig digitalt?

ISBN 9789189825055

Rekommenderas för dig