Hem Böcker Den stora smakresan

Den stora smakresan

Den här boken är fylld till bred­den med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantas­tiska smakresor med bryggmäs­tare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlands­banan, under fulla segel med Ostindie­fararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran­ DC 3-­orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande mål­tider inspirerar till åtta unika ölsorter.

Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunn­bindare, tobaksodlare, veteodlare, sjökaptener och flygkaptener, och whisky­specialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta mål­tider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna.

I boken finns recept på de olika ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.

Lämna en kommentar