Hem Författare Anders Andersson Isbjörnens Rike av Anders Andersson

Isbjörnens Rike av Anders Andersson

Isbjörnen är mytomspunnen, livsfarlig och symbolen för hotande klimatförändring. I fotoboken Isbjörnen rike skildrar Anders Andersson sina möten med Svalbards isbjörnar.

Han är en välkänd journalist och författare som i tidningar, radio och TV gett svenska folket råd om privatekonomi och småföretagande. Efter mer än 20 år som chefredaktör för Privata Affärer och Driva Eget har han nu på allvar tagit upp sitt stora intresse för naturfoto.
I hans nya bok finns unika bilder på isbjörnar i de mest skiftande arktiska miljöer – hoppande på isflak, tillsammans med valrossar och i magiskt morgonljus på höga isberg.

Under en dramatisk resa i nio dygn på expeditionsfartyget Origo såg han också hur kristallblå glaciärer kunde förvandlas till dödsfällor för både fiskar och människor. Mitt i detta islandskap träffade han på ett ryskt samhälle som var som en kvarleva från Sovjettiden.
Han har i boken intervjuat isbjörnsforskare som kan berätta på vilket sätt isbjörnen är hotad. Boken är både en fotobok och en faktabok om ett rike som styrs av en ensam mäktig fyrbent vandrare.
Förra året gav han ut boken Mitt liv med dina pengar.

DELA

Lämna en kommentar