Hem Författare Axel Stål Kontakt – en svensk krigsman i kampen mot terrorn.

Kontakt – en svensk krigsman i kampen mot terrorn.

Axel lämnar sin karriär som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sätter alla hans förmågor på prov. Trots tragiska förluster av vänner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebär, fortsätter Axel på sin inslagna väg. Den leder så småningom till Kurdistan där han bland annat hjälper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benämna dem Daesh.

Det här är en bok för dem som är intresserade av det livsfarliga äventyrets lockelse, av att göra det rätta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men även för dem som vill veta mer om militär taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmåga.

Författaren, som skriver under pseudonym, har idag lämnat en lång karriär inom den svenska Försvarsmakten bakom sig. Inom försvaret arbetade han bland annat inom enheten Särskilda Skyddsgruppen (SSG). Idag verkar han som samverkansofficer mellan utländska specialförband och kurdiska Peshmerga.

Jag tycker du ger en bra bild av de faktiska förutsättningarna och motsättningarna mellan de olika folkgrupperna och bak-grunden till att det är som det är.
Generallöjtnant Anders Lindström

DELA

1 KOMMENTAR

  1. Jag kunde inte sova inatt så jag började läsa boken Kontakt av Axel Stål. Jag läste fram till sidan 180 och det kändes som om jag var tillbaka på mitt gamla jobb i Irak. Axel beskriver exakt hur det var att arbeta som kontraktör där och hur det var att komma hem på den korta ledighet man fick emellanåt. Det dagliga arbetet, hur teamen opererade och hur det känns att hamna i strid ar utförligt och ärligt beskrivet. Jag ser fram att läsa klart boken när jag får tid. Jag har själv precis givit ut en bok, min självbiografi, där jag beskriver min tid som kontraktör i Irak, men min bok beskriver 31 ars äventyr pa 270 sidor så tiden i Irak får inte så mycket utrymme. Till er som vill veta mer om hur det var/är att arbeta som kontraktör i Irak kan jag starkt rekommendera Axel’s utmärkta bok.
    Mvh Roland Strandberg, kontraktör och författare

Lämna en kommentar