Hem Författare Maria Holm Mormors Mat – Hundra år av husmanskost

Mormors Mat – Hundra år av husmanskost

Den högtidliga upplevelsen av måltiden

Dillkött och sjömansbiff, raggmunk med fläsk, äppelpaj med vaniljsås. Den himmelska söndagssteken. Gyllenbruna köttbullar med pressgurka och rårörd lingonsylt … Husmanskost är klassikerna vi aldrig tröttnar på!

Mormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar – Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter. I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.

Klassiska recept från barndomen

Enkelt att laga – få ingredienser

Naturliga råvaror

Fakta och anekdoter om receptens ursprung Snygg retrodesign

 

Maria Holm

Mormors mat Hundra år av husmanskost

Omslag & illustrationer Bo Lundberg

ISBN 978-91-87769-29-0

Utgivning oktober 2015

Lava förlag

Lämna en kommentar