Hem Författare Angelika Braun Regissören

Regissören

Om du vill ha fred, bered dig på rättvisa …

Under en kall och mörk vecka i januari hittas döda män runt om i Stockholm. De är alla mördade på ett våldsamt sätt, till synes utan samband och med kryptiska tecken lämnade på kropparna …

Signe Grahn är en kämpande filmskapare som desperat söker efter nästa actionfyllda blockbuster. Hon har stått på randen av berömmelse men blivit blåst av en manlig kollega som skrupelfritt tagit över hennes idé. Därför tar hon tacksamt emot det oväntade uppdrag som erbjuds henne via nätet, av en man som kallar sig Ola.
Björn Fors, lärare och beteendevetare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet, blir inkallad till mordteamet för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Spåren är många men namnen få. Det är med lika delar frustration och lättnad som Björn involverar sig i jakten på mördaren. Han har en trasslig skilsmässa och ett häftigt temperament att bearbeta. Och så måste han ta hand om hunden Nappe.

När Björn börjar få brev med filosofiska citat och rituella symboler med koppling till morden tätnar mystiken.

Vad har en filmare, en handbollsspelare, en moderedaktör, en bagare, en taxichaufför och en präst gemensamt?

Har de att göra med en eller flera mördare?

Och varför dyker det upp döda djur på brottsplatsen?

Regissören är en snabb och filmisk pusseldeckare med brutala inslag som ytterst handlar om skuld, straff och försoning.

Angelika Braun skriver för närvarande på ett filmmanus utifrån boken och har i både bok och film skapat sin berättelse med Per Morberg i rollen som kriminalpsykologen Björn Fors.

Rollen som Björn Fors är specialskriven för skådespelaren och matprofilen Per Morberg, både i boken och den tänkta filmen

Detta är den första boken i en serie med kriminalpsykolog Björn Fors i huvudrollen.

DELA

Lämna en kommentar