Hem Författare Alexander Catalan Snygg : En skönhetsguide för män

Snygg : En skönhetsguide för män

Fler och fler män månar om sitt utseende och vill ge ett bra helhetsintryck. Det är viktigt att vara snygg i håret, dofta gott, ha en fräsch hud och ett välvårdat skägg (eller inget skägg alls).

Men vilka produkter ska man välja? Hur skapar man en doftgarderob? Hur lär man sig att dosera rätt? Tar hand om rakkniven? Sköter om sin hud under olika årstider? Använder smink? Och framför allt: vilken doft passar man i och vilken doft lyfter fram ens personlighet?

Boken är indelad i 4 sektioner:
HÅR
HUD
RAK
DOFT

Inom varje avdelning samlas fakta, tips och råd, produktinformation, saker som du absolut behöver veta, och inte minst alla härligheter du kan tänka dig att fylla ditt skåp, din hylla, din necessär med.

Genom boken löper intervjuer med designern Lars Wallin och artisten Danny Saucedo (Obs den senare prel.) om hur de tänker kring utseende, skönhet och hälsa.

Alexander Catalan är expert på manlig grooming/manscaping, ett område som stadigt växer. Han arbetar idag som doft-expert på avdelningen Manlig Depå på Nordiska Kompaniet, som skribent för King Magazine och lyko.se, verkar via sociala medier och är återkommande gäst i TV4 Nyhetsmorgon, radio och TV3 Aftonbladet. Han anlitas som personlig rådgivare och sitter i juryn för Beauty Awards 2017 och Hårkontroll 2017.

Lämna en kommentar