Bridget och Klara

2023

Klara ser ut över världen, sin inre värld och den yttre världen från sitt soffhörn i radhuset där hon bor med sin man och deras två barn. Hon kämpar med GAD – generaliserat ångestsyndrom som påverkar hennes vardag och sonen Nils har ”ett gäng diagnoser”: atypisk autism, ADHD och OCD-tvångssyndrom som påverkar skolgång och kompisliv bland annat. Vi får också möta maken Pär och dottern Nåva. I familjen ingår ett gäng fyrfota som har stor betydelse för Klara.

Vi följer Klara och hennes familj genom vardagslivet, yogapass, hundpromenader, grannosämja, fredagsmys, sorg och allt som hör livet till. Med ångesten som följeslagare blir livet en kamp.

Men något mycket märkligt och genomgripande sker som ska ställa allt på ända och förändra Klaras uppfattning av livet på ett radikalt sätt. Klara möter en mycket oväntad ”andlig lärare” som heter Bridget. De två ger sig ut på en inre resa som också speglar sig i det yttre. Vad är vi och vad är vår värld? Klara får vägledning med en stor dos humor och medkänsla och inget blir sig likt igen.

ISBN 9789189723955

Rekommenderas för dig