Hem Butik Böcker Deckare, thrillers och spänning Letternas revansch

Letternas revansch

169 kr

Letternas revansch är en fartfylld global thriller. Ett år före Sovjetunionens fall får Otto Ozols i uppdrag att infiltrera en svensk fredsdemonstration. Han passar på att söka asyl för att utforska den fria världen. I Berlin engageras Otto som hemlig kurir och gör en makalös färd genom 90- och 00-talen, fylld av spänning, vackra kvinnor och drömmar om den perfekta Porschen.

Beskrivning

Knappt tjugoårige Otto Ozols får redan ett år före Sovjetunionens fall möjlighet att resa till den fria världen. Han skickas ut att infiltrera ett demonstrationståg för fred som går genom Sverige. I stället för att återvända hem söker Otto asyl.

I Berlin engageras han som hemlig kurir. Efter järnridåns fall, innan de nya spelreglerna har satt sig, söker dokument och mutor sina adresser. Otto gör en makalös färd genom 90- och 00-talen, fylld av spänning, sköna kvinnor och drömmar om den perfekta Porschen. Ju mer Otto får se av världen ju mer inser han att letterna inte levt så undanskymt som han tidigare trott. Tvärtom tycks de alltid haft ett finger med i spelet.

Ozols globala thriller är en lettisk motsvarighet till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Letternas revansch är en underhållande och fartfylld skröna som ger ett nytt perspektiv på vår moderna historieskrivning. Samhällsdebattören Otto Ozols skriver både humoristiskt och upplysande om händelser som man i Sverige inte känt till eller undvikit att tala om. Efter att finanskrisen har drabbat Lettland är Otto tillbaka i Stockholm. Ett viktigt uppdrag kvarstår.

Den lettiska författaren Otto Ozols har slagit försäljningsrekord med sin debutroman från 2010 Latviei ir visur . Det är en fartfylld och mustig skröna som kommer ut på svenska hösten 2015 med titeln Letternas revansch. Ozols, som också är journalist, är intresserad av politik och samhällsfrågor. Bland annat har han engagerat sig i den katalanska frihetskampen som han jämfört med stämningen i Lettland före självständigheten 1991.

Mer information

Vikt 230 g
Dimensioner 135 × 210 × 25 mm
Bandtyp

Medietyp

Varugrupp

Deckare, thrillers och spänning

Thema

Spionromaner

BIC

Spionromaner

Pris

169 Kr