Hem Butik Böcker Hälsa skönhet och sex Att leva med långtidssjuka barn : Det blir bra ändå

Att leva med långtidssjuka barn : Det blir bra ändå

179 kr

När livet inte blir som man tänkt sig

Insikten om att ditt barn är allvarligt sjukt är skrämmande. Som förälder till ett sjukt barn behöver man känna att någon förstår vad man går igenom. Och det viktigaste är inte råden, utan känslan av samhörighet.

Beskrivning

För några år sedan var Marias familj en helt vanlig Stockholmsfamilj. Men när barn nummer två, Adrian, föddes ändrades livet bara på några timmar. Första dygnet upptäcktes att något inte stämde med Adrians blodvärden. Därefter följde två år av provtagningar, undersökningar och blodtransfusioner, som slutligen resulterade i en mycket ovanlig kronisk diagnos; en svår blodbristsjukdom som gör honom beroende av blodtransfusioner var tredje vecka för att överleva.
Familjen pendlade länge mellan hopp och förtvivlan, men lärde sig långsamt att leva med den nya livssituationen och började så småningom tro på livet igen. De bytte land och sjukhus och landade på en Medelhavsö där Maria bestämde sig för att skriva en bok om resan med Adrian.
Ur innehållet: läkarens perspektiv på kronisk sjukdom, vad som händer med familjen, det sjuka barnet, ovisshet, syskon, sorgebearbetning, acceptans och glädje.

Mer information

Vikt 688 g
Dimensioner 203 × 234 × 20 mm
Bandtyp

Medietyp

Thema

Råd till föräldrar

BIC

Råd till föräldrar

Pris

198 kronor