Hem Butik Böcker Mat och dryck Lugn mage med gott bröd

Lugn mage med gott bröd

190 kr

Äntligen kan även personer med IBS-problem njuta en god macka!

Sofia Antonsson är dietist med inriktning på ömtåliga magar eller IBS (Irritable Bowel Syndrom). Hon är också författare till två böcker om mat och IBS som rönt stora framgångar Lugn mage med IBS (12 000 ex) och Mera lugn mage med IBS (släpptes i januari 2015).

Beskrivning

I Sverige älskar vi bröd. Och vi är fantastiskt duktiga på att baka det också! Men allt fler har idag svårt äta vanligt bröd, de får problem med tarmen och känner sig uppsvällda.
En väg till att må bättre i magen är att äta glutenfritt även om det inte är alla som klarar de färdiggjorda glutenfria bröden.
I Lugnt mage med gott bröd har dietisten Sofia Antonsson
valt ut ett 40-tal recept på goda bröd med och utan gluten som anses minska symptomen på så kallad ballongmage eller IBS (Irritable Bowl Syndrom). Recepten är enkla och baserar sig på naturligt glutenfria mjölsorter för att minska på mängden stärkelse och tillsatser. De är anpassade till kostbehandlingen Fodmap och innehåller ett hanterligt antal ingredienser som finns i de flesta butiker.
Tanken med boken är att du ska kunna hitta dina favoritrecept och alltid ha gott, IBS-vänligt bröd hemma.
Här får du lära dig baka glutenfritt, baka med dinkel, välja rätt mjölsorter och göra surdegsgrund. Fyll på brödburken med snälla limpor, småbröd, knäckebröd, kex, ciabatta, tortilla, scones och mycket mycket mer!

Mer information

Vikt 530 g
Dimensioner 15 × 200 × 230 mm
Varugrupp

053 Mat och dryck

Thema

Magsjukdomar. IBS

BIC

Mat för särskilda dieter & hälsotillstånd, Kost & diet

Pris

190