Hem Butik Böcker Skönlitteratur barn och ungdom När vi två kolliderade

När vi två kolliderade

200 kr

Beskrivning

Hur kan man hitta sig själv när man just har gått sönder?

Jonah kunde inte ana att det fanns en tjej som Vivi.
Vivi trodde aldrig att hon skulle möta en kille som Jonah. Ingen av dem förväntade sig en sommar som den här, en sommar som skulle förändra deras liv för alltid.

Sjuttonåriga Jonah Daniels har bott i Verona Cove, Kalifornien, i hela sitt liv. Från att ha levt ett vanlig tonårsliv har Jonah plötsligt fått en tung roll i familjen: pappan har gått bort i en hjärtinfarkt och mamman har hamnat i en djup depression och låst in sig i sovrummet. Och förutom att Jonah själv befinner sig i chock måste han ta ansvar för fem småsyskon och pappans restaurang.

Vivi älskar livet och hennes känsloregister svallar likt vågorna utanför Kaliforniens kust. Hon är Jonahs raka motsats: utåtriktad, charmig, varm och sprallig. Ibland hamnar hon i djupa svackor, men vägrar ta den medicin hon egentligen behöver eftersom livet då blir så grått.

När sommaren börjar möts Jonah och Vivi och hamnar i en både fantastisk och jobbig kärlekskarusell. Deras kärlek är på inget sätt självklar, utan blir utsatt för prövning efter prövning, för vad händer egentligen med kärleken när man just har gått sönder?
Det här boken träffar sin läsare rakt i solar plexus, den är välskriven, den är intensiv, den går inte att släppa ifrån sig. Liknande böcker: Himlen börjar här av Jandy Nelson och Mitt perfekta liv av Sarah Dessen.

Mer information

Vikt 498 g
Dimensioner 20 × 150 × 215 mm