Den som gör en resa har något att berätta

Detta är en fyrtiotalists memoarer som sträcker sig över nästan tio decennier och utspelas både i Sverige och i många andra länder, samt i olika miljöer och sammanhang.

Han hade haft lyckan och förmånen att få leva ett intressant och händelserikt liv. Kanske hade han fått uppleva den bästa tiden i historien …

Hans liv hade handlat mycket om resor, inte bara resor i arbetet och på semester utan även resor i en vidare mening. Hans föräldrar hade gjort en klassresa från mycket enkla förhållanden till en framgångsrik affärsverksamhet. Själv hade han fortsatt denna klassresa, men i hans fall hade det framför allt varit frågan om en kunskaps- och bildningsresa. Han hade gjort akademisk karriär och varit professor vid flera universitet och institutioner. Han hade dessutom haft ledande positioner i samhället och olika internationella uppdrag. Men hans liv hade också handlat om musik, konst, litteratur och inte minst om kärlek.

ISBN 9789189778719

Om författaren

Författaren är numera professor emeritus och bosatt i Helsingborg. Han har tidigare publicerat ett stort antal vetenskapliga arbeten, samt en populärvetenskaplig bok om musik.

Rekommenderas för dig