En av oss

2023

Ellie ska packa ihop hela sitt liv, inklusive sin likgiltiga mamma och sin dödssjuka pappa och flytta till Hamper – en grönskande idyll, belägen mitt i Emerald-regionen. Det ska göra dem gott. Men för Ellie stökar det bara till i ett redan matt sinne. Och det dröjer inte länge innan fyra ungdomar rör till livet ytterligare. Dante, med sin svala attityd är svårast att hantera. Men vad döljer sig bakom den där bevakande blicken?

 

Dante har den nonchalanta Laya vid sin sida, och tillsammans med den impulsiva Mila och den välbärgade Leon bildar de en brokig kvartett. Var och en med egna demoner att hålla i schack. Så, vad händer när en vilsen nykomling råkar klampa in? När en allvarlig incident hotar deras tillvaro tvingas de fem ungdomarna inte bara välja vilka de ska våga lita på, utan även ta ställning för vad som är värt att kämpa för. Kommer de någonsin kunna förändra något utan att släppa in varandra?

 

Och vilka avsikter har egentligen Nätverket, stadens självutnämnda maktfolk?

 

”En av oss är” en relationsroman med inslag av spänning och dystopi. En berättelse om utanförskap, sorg, vänskap och makt, som utspelar sig i en fängslande fiktiv miljö där medborgarna bor tryggt mellan mjuka sluttningar och den bländande Lunasjön. Men om man skrapar på ytan puttrar kontroll och illavarslande rykten.

 

En av oss är den första delen i Hampertrilogin.

ISBN 9789189569423

Rekommenderas för dig