En sista deal : Svek och svarta pengar

2023

Lupita Mendez är advokat och problemlösare för Sinaloakartellen i Mexiko. Med livet som insats använder hon all sin kreativitet och allt sitt mod för att driva in en kokainskuld från militären i San Pedro, ett laglöst land i Centralamerika. Hon tvekar inte att samtidigt ta hämnd på män som utnyttjat och förnedrat henne.

 

I en riggad upphandling blir Holmstroem Defence Industries en enkel måltavla för mutor som ska gå rakt ner i kartellens fickor. Den svenska vapentillverkaren på ruinens brant drar sig inte för oortodoxa metoder för att vinna affären.

I centrum står tjänstemannen Ulf Didriksson, en bitter medelmåtta som förvandlas till en manipulativ bedragare för att själv sko sig på det olagliga pengaflödet. Som två rovdjur driver Lupita och Ulf affären framåt på var sin sida om Atlanten. Vad ingen av dem vet är att CIA är dem tätt i hälarna.

En sista deal är en spänningsroman om svek och svarta pengar.

ISBN 9789189741003

Om författaren

Johan Gyllenswärd har haft en internationell karriär i svenskt näringsliv där han bott och verkat i Egypten, England, Mexiko och Holland. Han driver nu ett konsultföretag och skriver böcker. Debutromanen Kungens hemliga resa utkom 2020 och handlar om Gustav II Adolfs friarfärd till Berlin 1620.

Rekommenderas för dig