Filmadaption – från bok till film

Att anpassa en skriven berättelse till antingen film eller tv-serie, har aldrig varit så populärt som det är nu. Adaption är det namn som vanligen används för processen och nu kan vi på Lava förlag hjälpa dig att anpassa ditt skrivna manus till något som tv- och filmproduktionsbolagen gärna vill ta en titt på.

Vi kan naturligtvis inte lova dig att just ditt manus blir en filmsuccé eller kommer att visas på någon av streamingtjänsterna. Men det vi kan lova dig är att vi hjälper dig ge ditt manus de bästa chanserna att gå hela vägen till film.

Rent konkret innebär vår hjälp att vi skapar ett så kallat Script Coverage åt dig. Det är ett dokument som används i film- och tv-branschen för att bedöma hur väl ett manus kan bli en framgångsrik film eller tv-serie. Här ingår också ett synopsis för att underlätta för de som ska granska ditt manus.
Inte nog med detta. Vi har även kontakter och ingångar i film- och tv-branschen för att kunna hjälpa dig komma längre i processen. Vi har ingått samarbete med en handfull väletablerade personer som blir din länk in i manus- och filmvärlden. Det kan exempelvis röra sig om producenter, manusutvecklare och agenter. Om vi kommer längre  i vår dialog berättar vi givetvis mer om våra partners och slussar dig vidare.

Det första steget är att skapa ett Script Coverage. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Så här går det till:

Du har skrivit en bok

Du har skrivit en bok eller har en idé du tycker skulle passa bra som film.

Du söker kontakt

Du söker kontakt med en eller flera agenter, producenter och andra intressenter för att testa ditt manus eller filmidé.

Script Coverage

Vi hjälper dig ta fram ett Script Coverage vilket ökar dina chanser att ta ditt manus till film. Vi slussar ditt Script Coverage vidare till de producenter och agenter vi samarbetar med.

Treatment skapas

Finns det intresse så blir nästa steg ofta ett sk Treatment, det är en fullt utarbetad story där alla tänkta scener i filmen beskrivs, dock utan dialog. Ett treatment är ofta mellan 20 och 40 sidor. Vi och eller den part som visat intresse för ditt manus hjälper dig att…Read More

Avtal/Option om film

Visar någon av våra samarbetspartners intresse så signeras avtal/option om film, avtalet gäller ofta 24 till 36 månader med möjlighet till förlängning. Du som författare får royalty på filmintäkterna.

Filmmanus skapas

Ett fullständigt filmmanus skapas.

Produktion av film

Produktionen kan sätta igång.

 

Skicka in ditt manus genom formuläret nedan.