Hem Författare Emil HeatoN Christensen Världens största counter-strike-stjärna släpper memoarboken HeatoN – Livet på spel

Världens största counter-strike-stjärna släpper memoarboken HeatoN – Livet på spel

Säg Emil Christensen och namnet klingar bekant. Säg HeatoN och miljoner och åter miljoner fans vet precis vem du pratar om. Nu släpper världens största stjärna inom esporten Counter-strike sin självbiografi HeatoN – Livet på spel 12 september (Lava Förlag).

Från Kärrtorps IP till esportens Hall of Fame i Köln: så kan Emil HeatoN Christensens memoarbok sammanfattas. Vi får följa med Emil när han berättar om den krokiga uppväxten med styvpappa och mamma i en söderförort till Stockholm, om skola, träning och ljusa barndomsupplevelser, men också som skuggor, missbruk och sådant man inte talar om. Om att som 15-åring se sin lovande ishockeykarriär krossas på grund av en skada och sin mamma försvinna in i ett tablettmissbruk och depressioner.

Emil hittar datorspelet Counter-strike, tar namnet HeatoN, och offrar allt för att lyckas. Han slår sig ihop med sin värsta fiende och grundar laget Ninjas in Pyjamas. Laget blir ett av de mest framgångsrika någonsin men resan dit kantas av hänsynslösa managers, problem med mat, alkohol, psykisk ohälsa, ekonomiskt haveri och illasinnade rykten.

I HeatoN – Livet på spel får vi en unik inblick i den resa som Emil har gjort från anonymiteten i Kärrtorp till att bli internationell idol och förebild för miljoner ungdomar. Esporten är den mest snabbväxande sporten i Sverige, fler människor i världen ser på esport än på traditionell sport online och bara grenen Counter-strike har 110 miljoner utövare.

ISBN 978-91-88529-41-1
Författare: Emil HeatoN Christensen tillsammans med Linus Sunnervik
Utkommer 12 september

Emil Christensen betraktas som en av de bästa Counter-strike-spelarna genom tiderna och har vunnit 8 VM-guld. Hans lag Ninjas in Pyjamas tillhörde under början av 2000-talet världseliten inom esporten och HeatoN, som han kallas i gamersammanhang, beräknas ha spelat in miljontals kronor i prispengar – pengar han nu använder för att hjälpa ungdomar med deras spelutveckling och i olika hälsoprojekt. Emil är stående krönikör i Metro, engagerad i Friends arbete för ett bättre klimat på nätet och i höst startar i fem städer en gymnasieutbildning för esportare där Emil är medgrundare till programmet. Han var en av årets deltagare i SVT:s Mästarnas mästare.
För recensionsexemplar, intervjuförfrågningar, högupplösta bilder eller annat – kontakta Schyttberg PR:
[email protected] |

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar