Sofia Antonsson

Hem Författare Sofia Antonsson

om Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har framgångsrikt behandlad patienter med IBS och magproblem. Hon har givit ut boken Lugn mage med god mat...

Titlar

Magkänsla – handboken för dig med orolig mage och IBS

Magkänsla av Sofia Antonsson
Har du fått diagnosen IBS eller har en mage som inte är i balans? Har du sökt hjälp men känt att du inte fått rätt bemötande kring dina problem? Sveriges IBS-expert Sofia Antonsson har efter tre succékokböcker skrivit en en varm och inkännande bok på vetenskaplig grund, tillsammans med dietisten Jeanette Steijer och sjukgymnasten Beatrice Fröling. Här samlar Sveriges tre tyngsta namn inom behandling av IBS sina erfarenheter, kunskap och aktuell forskning. Vi tror på att se och behandla hela människan utifrån grundorsak och inte symtom. Kroppen och själen hänger ihop  det gör magen och hjärnan också. Är magkänslan bra, mår vi bra, säger Sofia Antonsson. IBS (Irritabel Bowel Syndrome, även kallad stressmage, ballongmage eller mjölkmage) orsakas av felaktig kost och stress. I den här boken lär du dig förstå hur alla system i kroppen hänger ihop, hur tarmbakterier påverkar oss, hur det hormonella systemet fungerar och varför kroppen reagerar på stress och hur du kan minska den. Toalettvanor, ätbeteende och andra vanliga sjukdomar i mag-tarmkanalen tas också upp. Magkänsla är upplagd som en kunskaps- och självhjälpsbok med konkreta verktyg från den framgångsrika behandlingen IBS-skolan. Denna bygger på en kombination av FODMAP och stresshantering och har visat sig hjälpa över 75 % av alla personer med IBS. Det här kan du jobba med själv utifrån boken:  FOD-map (kostbehandling som hjälper mot såväl uppsvälldhet och gaser som knip, smärta och avföringsrubbningar)  Medvetet ätande  Matdagbok  Stress  Sömn  Tankarkänslorbeteenden  Andning  Yogaövningar

Lugn mage med gott bröd

Lugn mage med gott bröd - omslagsbild
Äntligen kan även personer med IBS-problem njuta en god macka! Sofia Antonsson är dietist med inriktning på ömtåliga magar eller IBS (Irritable Bowel Syndrom). Hon är också författare till två böcker om mat och IBS som rönt stora framgångar Lugn mage med IBS (12 000 ex) och Mera lugn mage med IBS (släpptes i januari 2015).

Mer lugn mage med god mat

Mer lugn mage med god mat
IBS eller ballongmage drabbar 15-20% av befolkningen. Dietisten och IBS-experten Sofia Antonssons andra kokbok "Mer Lugn mage med god mat" innehåller 62 enkla vardagsrecept utan gluten, laktos, lök och vitlök. En bok för alla som vill ha en lugnare och gladare mage.

Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS

Lugn mage med god mat
Nu kan du som har IBS äntligen få en lugnare mage! IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar många. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv kostbehandling. Den nya tidens kost för att få en lugn mage heter FODMAP. .

Pressrum

Hitta din magkänsla med Sofia Antonssons nya bok!

Sofia Antonsson har de senaste åren etablerat sig som Sveriges främsta expert på problemmagar och IBS – något som på senare år har klivit fram som en av våra stora folksjukdomar. Nu släpper hon, tillsammans med dietistkollegan Jeanette Steijer och fysioterapeuten Beatrice Fröling, självhjälps- och kunskapsboken Magkänsla 2 augusti på Lava Förlag.

Lugn mage med gott bröd ges ut idag!

IBS är en mag- och tarmsjukdom som många i Sverige lider av, och fördomarna kring vad man får och inte får äta är många. Idag ges boken Lugn mage med gott bröd ut, och Sofia Antonsson, leg dietist, har svar på frågorna. Recensionsdatum 9 september.

Brödbok för ballongmagar: Lugn mat med gott bröd släpps i augusti

Glöm pekpinnarna om att du med problemmage inte kan äta bröd. Här är lösningen i form av Sofia Antonssons nya bok Lugn mage med gott bröd.

Aktuellt