Hem Pressrum Pressmeddelanden Hitta din magkänsla med Sofia Antonssons nya bok!

Hitta din magkänsla med Sofia Antonssons nya bok!

Ny handbok med praktiska råd och tillvägagångssätt från Sveriges egen IBS-expert Sofia Antonsson!

Sofia Antonsson har de senaste åren etablerat sig som Sveriges främsta expert på problemmagar och IBS – något som på senare år har klivit fram som en av våra stora folksjukdomar. Nu släpper hon, tillsammans med två andra tunga profiler inom IBS-behandling, dietistkollegan Jeanette Steijer och fysioterapeuten Beatrice Fröling en bok med praktiska tips och tillvägagångssätt för dig som vill bli vän med din mage, oavsett om du lider av IBS eller har orolig mage med jämna mellanrum.

Magkänsla släpps 2 augusti på Lava Förlag.

Magkänsla är upplagd som en kunskaps- och självhjälpsbok med konkreta verktyg baserat på författarnas framgångsrika behandling av tusentals personer med hjälp av IBS-skolan. Men boken vänder sig inte bara till dig som har IBS, utan till dem som vill må bättre, lära sig mer om hormoner, tarmbakterier, yoga, medvetet ätande och inte minst stresshantering. Ungefär 15-20 % av Sveriges befolkning lider av IBS och många fler har andra magrelaterade besvär. Detta har Sofia inte minst märkt under sitt samarbete med bland andra TV4, Vardagspuls och Expressen där hon medverkat som dietistexpert. Här kan du se ett uppskattat inslag från Vardagspuls när Sofia pratar om hur man kan påverka sina hormonnivåer med hjälp av kosten.

– Intresset för magtarmområdet är just nu enormt eftersom man börjar förstå att det är här det händer. Jag får ofta höra att ”Det där borde du skriva en bok om” och nu har vi gjort det, med fakta om magen och våra samlade erfarenheter om hur man bäst lugnar en orolig mage.

Sofias tre tidigare succékokböcker Lugn mage med god mat, Mer lugn mage med god mat och Lugn mage med gott bröd innehåller recept helt enligt kostbehandlingen FODMAP, och har alla tre skapats på efterfrågan från Sofias patienter, som önskade sig recept på mat som kunde hjälpa deras magar.

 

Utgivning 2 augusti
ISBN 978-91-87941-75-7

 

Om författarna:
Leg. dietist Sofia Antonsson grundade Sveriges största informationssajt om IBS* och FODMAP** www.ibsfri.se 2011. Tillsammans med leg. dietist Jeanette Steijer utbildar hon dietister i kostbehandlingen FODMAP, föreläser och bedriver behandling online. De har även släppt appen IBSfri. Sofia har själv IBS sedan många år och lever helt som hon lär. I skrivande stund har hon med FODMAP-modellen behandlat över 5000 patienter med IBS. Beatrice Fröling är fysioterapeut och specialist inom området stress- och smärthantering. Idag driver de sajten www.bellybalance.se

För intervjuer, recensionsex, mer bildmaterial eller vidare information: kontakta
SCHYTTBERG PR[email protected] – 0706243023

*IBS: Irritable Bowel Syndrome
**FODMAP: Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols.

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar