Staffan Götestam

Hem Författare Staffan Götestam

Om Staffan Götestam

Staffan Götestam är dramatiker och en av grundarna av sagohuset Junibacken. Nu debuterar Staffan Götestam som barnboksförfattare med boken Magiska fingrar.

Titlar

Det andra landet Funnys äventyr

Det andra landet av Staffan Götestam
Funny knäpper med fingrarna i nya äventyr! Förra hösten kom Staffan Götestams debutbok, Magiska fingrar. Huvudperson är Funny, en modig och nyfiken tjej, som bor i ett rött hus i kvarteret Äppelgränd. I sitt allra första äventyr upptäcker Funny att hon i trängda situationer kan knäppa med fingrarna som då blir magiska. Nu kommer den andra boken, Det andra landet, som innehåller två berättelser. I den första berättelsen, Det andra landet, hamnar Funny i landet Limitanien, befolkat av märkliga människor. Där förlorar hon sin magiska förmåga och förväxlas med ett odjur som kallas trolliin. Hennes enda sätt att komma hem igen är att hjälpa Limitierna att förvisa trolliinerna ur landet. I den andra berättelsen, Chin-Wha och spåren i snön, träffar Funny den pojken Chin-Wha som har rymt från sin styvpappa. Med hjälp av Funnys magiska fingrar tar sig barnen över havet för att leta efter Chin-Whas riktiga pappa. Väl där råkar de ut för både ondska och godhet, en farlig orm och en barnslig härskare.

Magiska fingrar

Magiska Fingrar Staffan Götestam
Nu debuterar välkända teaterprofilen Staffan Götestam som barnboksförfattare! Magiska fingrar handlar om Funny som är en tuff flicka som inte fruktar äventyrligheter. Hon utmanar sina egna rädslor och klarar förstås av farligheterna i äkta magiskt realistisk stil. Boken passar bra att läsa högt, eller läsa själv för barn som läst några böcker.

Funnys finurliga fakta

funnys finurliga fakta omslag
En genomillustrerad pysselbok for vetgiriga barn som bland annat innehaller fakta om myror, hur man planterar ett ekollon, ordflata, labyrint, spel och appelrecept av kända tv-kocken Johanna Westman. Pysselboken hanger ihop med boken Magiska fingrar i serien Funnys aventyr av Staffan Gotestam. Illustrationer Louise Jacobsson.

Pressrum

Staffan Götestam följer upp barnboksdebuten!

Förra hösten kom Staffan Götestams debutbok, Magiska fingrar. Nu följer Staffan upp debuten med andra boken i serien Funnys äventyr: Det andra landet. Det andra landet släpps 10 oktober på Lava Förlag.

Staffan Götestam gör författardebut med barnbok!

Staffan Götestam är och har länge varit en viktig svensk barnkulturpersonlighet. Bland annat grundade han, i nära samarbete med Astrid Lindgren, Sagohuset Junibacken i Stockholm. Nu debuterar Staffan Götestam som författare med barnboken Magiska fingrar, Funnys äventyr.

Aktuellt

Om Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou, känd för sitt brinnande samhällsengagemang, är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker och människorättsaktivist. Hon är också ambassadör för bl.a. Kvinna till Kvinna,...