Hem Pressrum Pressmeddelanden ​Den 1 november utkommer Stefan Schwarz med sin memoar ”De kallade mig...

​Den 1 november utkommer Stefan Schwarz med sin memoar ”De kallade mig gud”. I samband med detta finns möjlighet att boka en intervju med honom.

I sin kommande memoar ”De kallade mig Gud” berättar Stefan Schwarz om de intensiva fotbollsåren – om allt från när landslaget ”grävde guld i USA” till de efterföljande gyllene åren när han frälste fansen med sin passionerade och hårda spelstil. Han berättar om klubbarna, tränarna, vännerna och familjen. Men också om sitt beslut att lägga fotbollsskorna på hyllan. För Stefan har det alltid handlat om att gå in i striden tillsammans. Att vinna striden tillsammans. En för alla. Alla för en.

Förorden till boken är skrivna av Mats Olsson som var först att kalla Stefan ”Gud” och sin vapendragare på mittfältet Jonas Thern.


För bokning av intervju mellan 1-6 november kontakta [email protected]

Sagt om Stefan Schwarz:

”Stefan som människa är ett stort A! Aldrig några problem, enormt professionell. A quiet man …

Jag, Mats Magnusson och Jonas Thern hade pratat i ett halvår om att vi skulle ha tennistävling hemma hos mig i Portugal efter säsongen med Benfica var slut. Det var en hel del stick och käfthuggeri mellan mig Masse och Jonas om vem som skulle vinna. Jag frågade en dag Stefan om han spelade tennis. ”Nja, inte så bra”, var svaret. Men Stefan tackade ja till att komma och vara med. Resultatet blev att han sopade banan med oss alla tre! Det är på något sätt Stefan. Few words, but strong action.

Som spelare är han tuff och disciplinerad. En riktig lagspelare som springer för laget. Ger alltid 100 % på träningar. Har en fantastisk vänsterfot och är taktiskt klok. Aldrig något tjafs. Han är en väldigt ödmjuk och fin människa.”

Sven-Göran Eriksson

”När jag såg Stefan första gången med svenska juniorlandslaget i Portugal Algarve Cup förstod jag att denna spelare hade något speciellt, såsom en otrolig vinnarinstinkt och viljan att göra allt för att lagets bästa. Hans kyla och beräknande i närkampsspelet var imponerande, liksom hans pondus på planen.

Det var en förmån att få träna en spelare som Stefan med hans speciella färdigheter. Säkert fanns det andra spelare som var mer tekniska, snabbare och målfarligare än Stefan, men väldigt få med de egenskaper som gjorde Stefan till en så bra spelare. När jag träffar andra ledare som har haft förmånen att ha Stefan i sina lag talar man med stor respekt och tacksamhet om honom.

Varje gång jag träffar Stefan idag är det med stor glädje. Med sin personlighet gör han fortfarande djupa intryck.”

Michael Reschke
Technischer Direktor Sport Bayern München

”En fantastisk General på mittfältet som var bra både off och def, och som människa är han lika lojal som vän som han var på planen i kollektivet. Han släpper inte in många i det närmsta rummet men när man väl är där så ser man en otroligt varm människa.”

Henrik Larsson

”Jag hade glädjen att ha Stefan med under alla mina 7 år med landslaget. En fantastisk bollvinnare med väldigt fin teknik och speluppfattning. Han var ett föredöme med sin inställning, såväl på träning som på matcher, och hade därför stor positiv påverkan på alla i truppen och var en väldigt viktig kugge i vårt härliga lag – en som fick andra att växa!”

Tommy Svensson

”Stefan is a fantastic man and a great professional. He was strong, hardworking and had a great influence in midfield, especially to recover the ball. I had him as a player twice, once in Fiorentina and once in Valencia. I have very fond memories of a fantastic goal he scored for Valencia in Austria at the beginning of the season.”

Claudio Ranieri

”Stefan Schwarz är en av svensk fotbolls bästa totalspelare genom tiderna: suverän blick för spelet, genial teknik och balans, fantastisk vänsterfot och ett mentalt föredöme. Stefan ägde området mellan planens båda straffområden. Med åren har vi blivit vänner och kollegor. En uppskattad samtalspartner angående fotbollen och livet. Han är oerhört varm och generös. En familjefar och en kompis som man önskar all lycka och framgång.”

Tommy Söderberg

”För mig är Stefan Schwarz en av de mest lojala personer jag träffat. Som landslagsspelare ställde han alltid upp till 100 % på vår spelidé och vårt sätt att arbeta. För Stefan var vinna nummer ett, laget och hans medspelare nummer två och själv spelade han alltid för laget. Med Stefan i laget visste vi att vi alltid hade en bra chans att vinna våra matcher.

Stefan är mycket mentalt stark och var i regel som bäst ju viktigare matcher vi spelade.Han var alltid 100 % professionell och beredd att göra sitt bästa både på och utanför plan.För mig har det varit ett privilegium att få ha arbetat med en spelare och människa som Stefan.”

Lars Lagerbäck

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar