Hem Författare Yamina Enedahl Under ytan : mentala höjder ur själens djup

Under ytan : mentala höjder ur själens djup

Alla var där. Kamerorna rullade. Svenskt rekord var förannonserat, men målet var att simma 100 meter på ett enda andetag – längre än det dåvarande världsrekordet. ”Jag tog sats och simmade som fan. Sedan minns jag inget mer än att jag vaknade av en massa röster och av att någon klappade mig på kinderna. ‘Hallå! Vakna!'”

I sitt första rekordförsök blev Yamina Enedahl diskad, eftersom hon simmade tills hon tappade medvetandet. Vägen till stora mål är sällan enkel, men det är lätt att tro det, då det oftast är sekunderna i strålkastarljuset som visas upp. Det är i själva verket bara är en kort sekvens av en lång kedja av händelser och val.

Följ med Yamina på en vindlande resa i att överkomma mentala hinder och rädslor, sätta gränser och hitta vägar för att växa som människa. Boken vänder sig till dig som vill veta mer om hur vägen till nya mentala höjder kan komma att utspela sig – UNDER YTAN.

Yamina Enedahl är Licensierad Mental Tränare och Sveriges första världsrekordhållare i fridykning, en äventyrare som gillar att dyka ner i själens mysterium, utforska tankens kraft och livets möjligheter.

Året när UNDER YTAN utspelar sig blev Yamina utsedd till Årets Actionkvinna.

”Jag känner igen mig i väldigt många situationer, både i tränings-och tävlingssituationer.”/Sarah Sjöström, flerfaldig EM- och VM-guldmedaljör i simning

”I denna fantastiska historia om vägen mot ett världsrekord ligger visdomarna tätt om hur villkoren för mänsklig utveckling fungerar. Spänning och lektioner om livet i en och samma bok med andra ord.”
/Robert Kusén, Vice president SSAB EMEA, leanexpert och författare till Respekten för människan

”Kontroll över kropp och sinne är viktig både för den som vill bli världsmästare i dykning och för den som vill utveckla ett ‘personligt livsmästerskap’. Det gör att denna fascinerande och litterärt välskrivna bok kan läsas med stor behållning av alla, oavsett intresset för fridykning eller idrott.”
/Lars-Eric Uneståhl, PhD

”Den här boken handlar om modet att orka och hur man gör misslyckanden till en positiv tillgång. Jag hoppas Yaminas fight med sig själv och allt annat omkring kan inspirera dig.”
/Elisif Elvinsdotter, journalist och författare

”En fascinerande beskrivning av det som finns på olika sidor om ytan, inte bara mellan vatten och luft, utan också mellan människans inre och yttre värld. Yamina introducerar kreativa tankar om hur man kan tänkas förhålla sig för att få ut så mycket som möjligt av sitt liv.”
/Mikael Lindgren, humanfaktorexpert och expert inom kris- och konflikthantering

Lämna en kommentar