Gudomlig hämnd

2023

Polisutredarna Patrik Nyberg och Sandra Åström kallas till en lägenhet där en ung man hittats brutalt knivmördad. De utreder mordet och letar i mannens historia för att hitta vem som kan ha velat döda honom. Att han nyligen släppts ur fängelse för en uppmärksammad våldtäkt på en minderårig flicka ser till förstone ut att vara nyckeln till att hitta mördaren. Under en intensiv vecka utreder poliserna både de anhöriga till den våldtagna flickan och de kopplingar som finns till mannens tid i fängelset. Till slut tvingas de inse att de har kört fast och får lägga utredningen på sparlåga.

Sju månader senare får deras chef ett samtal från en polsk kollega som får dem att se på vad som hänt med nya ögon och deras fortsatta utredning leder dem i en oväntad riktning. De kastas in i en farlig jakt på mördaren och för Nyberg innebär det även att han tvingas återuppleva den traumatiska händelse i barndomen som format honom till den han är.

Gudomlig hämnd är också en historia om ansvar, sorg och utkrävande av rättvisa. Det är en berättelse om vad som händer när polisarbete inte räcker till och samhället sviker.

ISBN 9789189569027

Om författaren

Med Gudomlig hämnd debuterar Johan Skoglund som författare med den första i en serie om Patrik Nyberg och Sandra Åström, utredare av grova brott i polisområde Stockholm Nord.

Rekommenderas för dig