Järnmasken

Författaren Mikael Hagman bestämmer sig för att fly höstrusket i Sverige för att tillbringa några månader i det betydligt behagligare Sydfrankrike. Med sig har han hunden Hugo, en lurvig och pigg liten blandraskille, och förstås sin dator för att skriva uppföljaren till den roman han nyligen gjort stor succé med.

Bränd av tidigare kraschade förhållanden har Mikael inga tankar på att ge sig in i någon ny kärleksaffär. Hans enda fokus ligger på att söka inspiration i sitt skrivande på en plats där så många författare och konstnärer under århundraden gjort detsamma. Det ska dock visa sig att ödet vill annorlunda, och vår författare befinner sig snart mitt uppe i en kärleksaffär som både förblindar och skrämmer honom.

Allt börjar då hunden Hugo, under en av deras dagliga promenader längs havet, gräver fram en bit av en gammal järnmask, en sådan som en man tvingades bära under sin fångenskap på Sainte Marguerite, ön som skymtas strax utanför kusten. När Mikael börjar dra i trådar, som leder tillbaka till Ludvig XIV:s tid, upptäcker han att det finns ett samband mellan hundens fynd och kvinnan han förälskat sig i.

ISBN 9789189778214

Rekommenderas för dig