Tävlingsvillkor för Lavas stora manustävling

Är du Nordens nästa författarstjärna? Ta chansen att delta i Lava förlags stora manustävling som går av stapeln den 9 april 2024. Vi bjuder in dig att tävla om ett trebokskontrakt inkl. ett förskott på 50 000 kr.

Första pris är ett förlagskontrakt på tre böcker (förtydligande: du behöver inte skicka in tre manus i en serie, det går alldeles utmärkt att skicka in ett enda manus) och en bokproduktion i absoluta toppklass. Den tryckta boken ges ut av Lava förlag i Sverige, Norge och Finland med möjlighet till utgivning även i Danmark, Polen och Holland. De digitala formaten ges ut av Bookea. Självklart läses ljudboken in av en av de mest kända inläsarna i Sverige.

Utöver själva förlagskontraktet ingår ett release event, marknadsföring och pr-kampanj av en av branschens skarpaste pr-byråer – Gul PR

Som tävlingsdeltagare får du ett nummer och två månaders digital tillgång till tidningen Skriva helt gratis (värde 98 kr, ingen bindningstid).
I Skriva delar Sveriges främsta författare och skrivlärare med sig av sina råd och erfarenheter – du får handfasta guider om allt från hur man skapar trovärdiga karaktärer till hur man fångar läsarna på första sidan. Dessutom intervjuer med aktuella författare, insidertips från förlagen, tillgång till skrivtävlingar med fina priser och mycket mer.

Vi tar emot bidrag fr.o.m. 9 april 2024:

  • Bidrag skickas in i .docx eller pdf-format
  • Sista datum för anmälan är 30 november 2024 klockan 23.59
  • Pappersmanus accepteras ej och returneras inte
  • Ditt manus skall vara i följande genre: spänning

 

Vinnaren utses offentligt våren 2025.

För att vara med och tävla skickar du in ditt manus samt följebrev via formuläret nedan:

Vi tar bara emot fullständiga manus – vi läser inte ofärdiga manus, synopsis, manuspitchar o.dyl.