Hem Försäljning, pr och marknadsföring

Försäljning, pr och marknadsföring

Lava är ett växande förlag som arbetar strukturerat och har lång erfarenhet när det gäller införsäljning till bokhandeln och andra återförsäljare. Vi har kanaler in till samtliga stora återförsäljare och grossister. Kontakter med de stora aktörerna på marknaden, marknadsmaterial och central införsäljning sker parallellt med att vi tar fram en PR-plan för varje titel. I samråd med författaren händer det att vi toppar med en extern pr-konsult. Vill författaren stärka sitt eget varumärke hjälper vi gärna till att förmedla rätt namn.

Författarna på Lava har oftast ett eget nätverk eller en plattform som de arbetar utifrån. Barn- och ungdomsboksutgivningen ser lite annorlunda ut och där hittar vi tillsammans nya vägar.

PR- och marknadsföringsarbetet på Lava innebär en tydlig överenskommelse mellan förlag och författare om vad som gynnar boken bäst och vem som gör vad. Vårt gemensamma mål är att så många människor som möjligt ska kunna ta del av boken, vare sig det sker genom författarens egen verksamhet eller genom traditionella kanaler som bokhandel, bokklubbar, bibliotek eller dagligvaruhandel.