Min man har ingen diagnos! Toppen!

Vi skriker åt varandra under större delen av resan hem. Jag gråter några gånger för att Martin är så elak. När jag gör det så blir han arg och tycker att jag är en jävla tönt. När vi kör på Nynäsvägen i sjuttio kilometer i timmen så tar han av sig bilbältet, öppnar bildörren och ska hoppa ur bilen för att straffa mig.

 

Min man har ingen diagnos! Toppen! handlar om Mirjam som blir förälskad i Martin, som till en början verkar vara hennes dröm-man. Men efter en tid inser Mirjam att något är fel. Martin har någon form av psykisk ohälsa och har någon form av maniska perioder. Martins perioder blir allt värre, och han gör saker som riskerar att skada honom själv. Mirjam gör allt för att hjälpa och skydda sin man. Hon älskar sin Martin och alla de goda egenskaper han besitter när han inte är inne i en period.

 

Till sist går Martin över alla gränser och Mirjam tar till slut ut skilsmässa. Boken handlar även om hur Mirjam börjar dejta och gå vidare efter relationen med Martin.

ISBN 9789189825543

Rekommenderas för dig