Mobilgrannen

Finalist av Adlibris och Lavas manustävling 2022!

Alf är driftig, effektiv och noggrann. På jobbet är det ingen som ifrågasätter hans arbete, men ingen vet egentligen vem han är. Idéer forsar genom hans huvud, gör att hans liv får en mening.

Det finns så mycket han vill göra, fast en del saker gör honom handlingsförlamad, som en gammal kärlek och en familj som inte förstår honom. Bara det fanns färre idioter därute så skulle världen vara en så mycket bättre plats, för det han gör är logiskt, något som alla borde göra. Varför alltid vänta på att göra något stort?

Alf är företagsekonom och hans vän, IT-konsulten Lisa, tar med honom ut på en resa i högt tempo bland kriminella gäng, företagssvindlerier och krossad kärlek.

Alf behöver ta sina mediciner, träffa nya människor och bryta dåliga mönster. Varför inte göra något helt nytt och bekanta sig med sina grannar i mobilen? Lisas idé är idiotisk enligt Alf, men bara för att bevisa det, så skickar han ett sms till numret före och efter hans eget. Sedan är det klart … eller?

ISBN 9789189825246

Om författaren

Michael Lust drivs av att sätta ”normala” människor i stressande situationer och se vad som kommer ut av det. I ett samtida sammanhang med unika historier, hoppas han kunna locka till både skratt och gråt.

Rekommenderas för dig