Murre reser till Gotland

En kattfamilj bestående av pappa Frasse, mamma Sara och deras lille son Murre lever ett lugnt och tryggt liv som ladugårdskatter på en liten gård i södra Sverige.

En dag händer det saker som förändrar deras liv. Det blir Murre som kommer att stå i centrum för vad som händer på gården. Det hela får till följd att katterna bestämmer sig för att lämna gården för att i stället bege sig på en äventyrlig resa till Sveriges största ö, Gotland! Det är mamma Sara som utan att egentligen mena det kläcker idén.

Resan blir äventyrlig och de stöter på flera olika figurer, både snälla och mindre snälla. En viktig figur kommer att bli skeppskatten Skipper, som visar sig vara en gammal bekant till Frasse.

Väl framme i Visby blir Skipper en viktig del i sökandet efter en viss katt. Dock finns där andra katter som vill förstöra för våra vänner. Det är nu som Murre får visa vad han kan!

Kattfamiljen hinner uppleva många spännande saker på ön. Frågan är bara om de ska lyckas med uppdraget som är den egentliga orsaken till att de kommit till Gotland.

ISBN 9789189778665

Rekommenderas för dig