Nu går jag min väg

Emma är en snygg och framgångsrik polis. Hon befinner sig mitt i livet, och utåt sett är hon både lyckad och lycklig. Ingen vet att Emma har levt halva sitt liv i ett äktenskap fyllt av psykiskt och sexuellt våld.

 

När hon efter 20 års äktenskap lämnar sin man Johnny, tror Emma att hennes liv äntligen ska bli lugnt och skönt. Men efter skilsmässan börjar en ny kamp – en kamp för sig själv och sina barn.

 

Nu går jag min väg är en naken och modig beskrivning av det mest privata. Samtidigt som du får följa Emmas liv både före och efter skilsmässan, får du viktig kunskap om hur en våldsam relation uppstår, och hur du som anhörig eller själv drabbad kan agera.

ISBN 9789189741966

Om författaren

Jenny Freed är utbildad polis och folkhälsovetare. Hon har under flera år arbetat med frågor som rör mäns våld mot kvinnor, bland annat som utredare inom Polisen, som utvecklingsledare på Länsstyrelsen i Västmanland, samt som föreläsare. Nu går jag min väg är Jennys debutroman, men flera böcker är redan på gång.

Rekommenderas för dig