Hem Nyheter Humor, spänning och övernaturliga väsen i Farsta

Humor, spänning och övernaturliga väsen i Farsta

Humor, spänning och övernaturliga väsen i Farsta

En mystisk typ i Farsta centrum av Kalle Holmqvist är en humoristisk och samtidigt lite allvarlig bok om 11-åriga Alvar som bor i Stockholmsförorten Farsta. Han är ganska trött på skolan och har definitivt inte tid att göra några läxor, eftersom han måste hinna läsa serier och böcker. Alvar tycker att de flesta andra är ganska tråkiga och dumma i huvudet. En av få som duger att umgås med är Ulv, som han nyligen har lärt känna. Men är det inte något mystiskt med den killen? Han har aldrig varit i centrum och verkar bo i skogen. Och ibland försvinner han bara.

”En mystisk typ i Farsta Centrum är en finstämd och läsvärd bok om vänskap för läsare i mellanstadieåldern.” (BTJ/Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 15, 2017)

Det här är en fin vardagsberättelse om vänskap och ensamhet med övernaturliga inslag. Man skrattar hela boken igenom. Stämningen är humorfylld och varm och mellan barnen är tonen både uppfriskande och rå (Alvar och Ulv slåss ibland så stickor och strån ryker!). En toppenbok för alla bokälskande 9-12-åringar!

Kalle Holmqvist är historiker och frilansskribent som bland annat skriver i Aftonbladet. Han har tidigare gett ut sju böcker för vuxna och en historisk barnbok (Tjockskallarnas uppror). Som barn var han mest intresserad av att rita, men senare tog skrivandet över. Precis som Alvar i En mystisk typ i Farsta centrum tyckte han om att läsa, både böcker och serier. Skolan var han däremot aldrig särskilt intresserad av.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist

[email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar