Hem Nyheter Selmapriset – Topp 5

Selmapriset – Topp 5

Efter ett omfattande arbete med att välja ut de bästa bidragen av de drygt 200 manus som tävlar om Selmapriset, har nu juryn enats om följande 5 toppkandidater:

 

Anna Gable med ”Mattan och andra noveller”

Cartrine Tollström med ”BFO Bödeln Frälsaren Observatören”

Conny Palmkvist med ”De flyende skyldiga”

Anita Jacobson med ”Varannan vecka död”

Maths Nilsson med ”Minotauros tårar”

 

En av Selmaprisets toppkandidater är Anna Gable med sitt bidrag Mattan och andra noveller. Genom sagoliknande karaktärer och deras äventyr når Anna ut med sitt budskap om tolerans och öppenhet för det annorlunda. En högst läsvärd novellsamling för såväl vuxna som barn.

Någon som också imponerade på juryn var Catrine Tollström med sin debutroman BFO Bödeln Frälsaren Observatören. Färgstarka karaktärer och spännande intriger håller läsaren i ett järngrepp från första till sista sidan!

Conny Palmkvist har gett ut fem romaner och har tilldelats flera litteraturpris. ”Palmkvists bok är välskriven och gripande. Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera”, skriver BTJ om romanen De flyende skyldiga som alltså även juryn för Selmapriset skriver under på!

Ett annat bidrag som kvalificerar sig för ”Topp 5” är Minotauros tårar skriven av Maths Nilsson. I denna historiska och oerhört välskrivna spänningsroman ställs läsaren inför frågor om godhet och ondska. Vilka känns aktuella …

Sist men inte minst utmärkte sig poeten Anita Jacobson med samlingen Varannan vecka död. I hennes dikter gömmer sig de djupaste känslor efter en separation – vilka gestaltas i en vardagsrealistisk stil som kan mäta sig med en av våra största diktare i modern tid: Eeva Kilpi.

DELA

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here