Papporna och ungen

2023

”När de sen älskade lekte de att han var hennes pappa. Hon ville att han skulle kalla henne för Ungen. Det var underbart, men han skämdes ändå. På morgonen kokade hon kaffet på sitt eget sätt, som hon ville ha det. Starkt som satan. Perkelestarkt.”

 

Efter två färska uppbrott, bestämmer sig Kennet för att gå på ett bondage-event. Där möter han den polyamorösa Malin som han inleder en ”pappa-dotter-lek” med, en lek som utvecklas till kärlek.

 

Förhållandet kompliceras av att Kennet samtidigt börjar göra sig fri från sin egen fars inflytande. Han får successivt allt svårare att motsvara de krav som ställs på honom i de båda relationerna.

 

Papporna och ungen är en roman om möten, separationer och kärlek, och om hur besvärligt det kan vara, både att vara vuxen och unge. Den ger ett manligt perspektiv på de komplicerade psykologiska transaktioner som förekommer i ”pappa-dotter-relationer”, men även i relationen mellan män och kvinnor samt mellan pappor och deras barn. En relationsroman som utmanar normer och förväntningar på kärlek.

 

”Det är nog det hantverksmässigt bästa manus jag läst hittils! Det fanns knappast något att anmärka på även om man kanske får göra tydligt att det är en ganska snuskig bok. Men väldigt välskriven!” – Katarina Wastamäki, redaktionschef Lava

ISBN 9789189723498

Rekommenderas för dig