Hem Författare Martin Falkman ​Spänningsroman med familjehemligheter i Falkmans nya Psykologen

​Spänningsroman med familjehemligheter i Falkmans nya Psykologen

Martin Falkmans tredje spänningsroman Psykologen släpps 27 mars på Lava Förlag. Psykologen är en tät och fängslande berättelse om en man som söker sanningen kring sin mors försvinnande samtidigt som han kämpar mot sin egen psykiska ohälsa.

Henry är trettio plus och singel. Några år tidigare har hans mamma försvunnit och han grubblar sig sjuk över vart hon har tagit vägen och varför pappan, i samband med att hon försvann, flyttade utomlands. Han börjar gräva i gamla papper och hittar läkarintyg där det står att mamman led av svår depression. Långsamt nystas den hemska sanningen upp…

I samma veva bokar Henry tid hos psykologen Johanna. Efter en trevande inledning bestämmer de sig för att träffas privat. De inleder ett sexuellt förhållande, styrt av Johannas märkliga fantasier och makabra rollspel. Men Henry faller allt djupare in i ett stort mörker, där tvångstankar på mamman och ångesten över att inte räcka till i den nya relationen hotar ta över hela hans existens. Kommer han någonsin hitta svaren på sina frågor – och vill han ens ha dem?

Martin Falkman tar ett uppfriskande grepp om deckargenrens manliga huvudpersoner och ger oss en skör och tvivlande man av idag. Hans Henry skulle kunna vara vem som helst av oss, vilket också är en av Martins drivkrafter i sitt författarskap, att utforska vad som händer under ytan på människorna man ser runt omkring sig, i kollektivtrafiken, i fikarummet, på gymet…

– Jag ville skriva en berättelse om en man som är vilse, både som människa och som man. En man som bär på ett tomrum, dels på grund av mammans försvinnande men också för den knepiga relationen till pappan, ångesten på jobbet och hans bekräftelsebehov. Jag tror att många kan känna igen sig, de där tomrummen är fler än vi tror. Vi lever i bekräftelsebehovets samhälle, säger Martin Falkman.

Psykisk ohälsa är något Martin själv lidit av, och numera arbetar han som kommunikatör på en organisation för psykisk hälsa.

– Att skriva är den bästa terapin, det finns så mycket som måste ur skallen. För mig blev det ett behov, jag tror fortfarande att det är så. Jag måste helt enkelt skriva, annars blir det för mycket i min hjärna.

Om Martin Falkman:
Martin Falkman föddes i Helsingborg 1971. Han debuterade 2016 med thrillern Tunneln i slutet av ljuset. 2017 utkom den speglade berättelsen Mördarens väg. Han driver bloggen Den döda zonen och bor i Stockholm med fru och två barn.

Varmt välkommen att beställa läse- eller recensionsexemplar!
Psykologen | ISBN 978-91-885-2974-9 | utgivning 27 mars

Vill du prata med Martin kontaktar du Schyttberg PR:
[email protected] | 0706243023

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar