Hem Pressrum Brödbok för ballongmagar: Lugn mat med gott bröd släpps i augusti

Brödbok för ballongmagar: Lugn mat med gott bröd släpps i augusti

Sofia Antonssons nya bok Lugn mage med gott bröd har likt sina två föregångare skapats på grund av efterfrågan. En bok för dig som älskar ditt bröd, men som av olika skäl vill undvika vetemjöl. Och Sofia har inkluderat allt: frukostfrallan, knäckemackan, snitsiga frökexet till mingelpartyt och tortillan till tacomyset på fredagskvällen. Det finns till och med surdegsbröd för de frälsta!

Legitimerade dietisten Sofia har i skrivande stund behandlat över 4000 patienter med IBS enligt FODMAP*-modellen, och siffran växer ständigt. I kontakten med patienterna kom det hela tiden fram frågor vad gällde just bröd: måste man skära bort det helt? Kan man inte äta bara lite – och i så fall vilken sort?

I en tid som präglas av stress och motsägelsefullt nog hälsomedvetenhet har ”problemmage” blivit vardag för många. Vi springer för att hinna med jobbet och för att få ner våra midjemått. Äter olika dieter för att hålla vikten och försöker samtidigt prestera mer yrkesmässigt. Inte konstigt att magen kommer i kläm. Men tänk om det fanns mat och bröd som faktiskt fick magen att må bra?

IBS (Irritable Bowel Syndrome) är numera ett förankrat begrepp. Sofias två tidigare böcker Lugn mage med god mat och Mer lugn mage med god mat förenklar livet för oss människor vars magar sagt ifrån – men även för oss som bara vill vara lite mer hälsosamma på ett enkelt sätt.

Så nu finns lösningen här för dig som älskar din macka. Behåll ditt bröd OCH må bra.

 

Utgivning 20 augusti
ISBN 978-91-87769-38-2

 

Om Sofia Antonsson:
Leg. dietist Sofia Antonsson grundade Sveriges största informationssajt om IBS och FODMAP www.ibsfri.se 2011 och tillsammans med leg. dietist Jeanette Steijer utbildar hon dietister i kostbehandlingen FODMAP, föreläser och bedriver onlineskola. De har även släppt appen IBSfri. Sofia led själv av IBS i många år och lever helt som hon lär. Idag driver de sajten www.bellybalance.se

För intervjuförfrågningar/pressärenden kontakta
SCHYTTBERG PR – [email protected] – 0706243023

För recensionsex kontakta
LAVA FÖRLAG – [email protected] – 073-689 41 22

*FODMAP: Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols.

Lava Förlag – Författarens bästa vän

Lämna en kommentar