Hem Författare Annika J. Nasiell Förbättra ditt skrivande – ny bok om hur du skriver böcker för...

Förbättra ditt skrivande – ny bok om hur du skriver böcker för barn

Skriva barnbok är en enkel liten bok med ett stort innehåll. Här berättas om gestaltning, den dramatiska kurvan, fabler och hur barnboken har förändrats genom historien. Många aspekter i barnbokens värld lyfts fram och så även den senaste debatten kring om barnböcker är av sämre litterär kvalité än böcker skrivna för vuxna. Boken är skriven av Annika J. Nasiell, fd chefredaktör på Barnens bokklubb, föreläsare och barnboksexpert. Boken utkommer den 17 september.

Barn är lika kräsna läsare som vuxna och värda välskrivna och konstnärliga böcker, precis som vuxna är värda dito vuxenböcker. Bra böcker för barn och unga måste därför skrivas av människor som förstår dem, menar Annika J. Nasiell, författare. I hennes senaste bok Skriva barnbok ger hon den blivande barnboksförfattaren konkreta tips och verktyg på hur hen kan förbättra sitt skrivande. Här finns kapitel om hur en berättelse tar form; uppbyggnaden, berättelsens hörnstenar, den dramatiska kurvan, gestaltning, persongalleri, redigering, utgivning med mera. Boken innehåller också exklusiva intervjuer med tongivande personer i barnboksvärlden som Pija Lindenbaum, Mårten Melin och Erik Titusson. Boken utkommer den 17 september.

”De allra viktigaste böckerna är de som riktar sig till barn och unga. Och därför är det förstås extra viktigt att blivande barnboksförfattare tänker igenom vad de vill berätta, och tar sig en funderare på vad den tilltänkta åldersgruppen har för intressen och glädjeämnen. Min förhoppning är att den här boken ska inspirera och hjälpa blivande författare att skriva underbara och spännande böcker! säger Annika J. Nasiell, författare till boken Skriva barnbok.

Annika J. Nasiell är skrivcoach, redaktör och barnboksexpert. Hon arbetade i flera år som chefredaktör för Barnens Bokklubb där hon läste, bedömde och recenserade hundratals barnböcker. Nu håller hon egna skrivarkurser för barn och vuxna och arbetar också som barnboksförläggare. Boken Skriva barnbok är Annika J. Nasiells femte bok, hon har tidigare utkommit med boken Börja skriva (tillsammans med Maria Ström Lacotte) på Opal förlag.

 

Info förlag/presskontakt:

Lava Förlag
Läs mer på www.lavaforlag.se
Beställ recensionsexemplar på jimmy.sjokvist@lavaforlag.se

Presskontakt:

Lux PRJonna Holmgren
070-888 05 02
[email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar