Hem Författare Jennie Liljefors Gravidyoga – uppföljaren till hyllade Healing Yoga av Jennie Liljefors

Gravidyoga – uppföljaren till hyllade Healing Yoga av Jennie Liljefors

Gravidyoga är en gåva till mamma och bebis

Yogaläraren Jennie Liljefors är aktuell med boken Gravidyoga – Den helande kraften. Boken släpps på Lava Förlag 21 augusti och är en uppföljare till Healing Yoga. I Gravidyoga går Jennie igenom vad som händer i kroppen under en graviditet, hur man utför gravidyoga, och hur yoga och andning kan fungera som en utmärkt förlossningsförberedelse och ett redskap under själva förlossningen. Den hjälper också den nyblivna mamman att läka och få möjlighet att återhämta sig.

Som gravid blir man mer känslig på grund av den stora hormonförändring som sker i kroppen. Oro eller rädsla kan dyka upp, särskilt om man varit med om eller befinner sig i en traumatisk eller posttraumatisk situation. Yogan är en väg till healing då den löser upp blockeringar och skapar mod att möta minnen och nedtryckta känslor.

Yoga, meditation och medveten närvaro är fantastiska verktyg under en graviditet, både för kroppen och psyket. Blodcirkulationen, balansen och energiflödet förbättras, vilket gör att man känner sig lättare, piggare och rörligare. Graviditetsåkommor som illamående, kramper, svullnad, halsbränna, förstoppning, trötthet och huvudvärk minskar. Mentalt känner man sig både starkare och lättare till sinnes.

Efter förlossningen kan man hamna i 3-dagarsgråten eller behöva hjälp med amningen. Man kan uppleva olika fysiska besvär. Framför allt behöver man lugn och ro; att stärka tron på sig själv och lita till sin intuition att man klarar av den nya rollen som mamma.

Yoga efter förlossning, postnatal yoga, läker och stärker kroppen på ett skonsamt sätt, såväl muskulaturen i mage och bäckenbotten, leder och ligament som uttänjd hud, svettningar och underlivsproblem. Andningsövningarna ger ro, energi och balans.

Boken innehåller rikt illustrerade program med sammanlagt ett sextiotal positioner samt andnings- och avslappningsövningar.

Jennie Liljefors är certifierad yogalärare och lär ut gravidyoga, meditation, anusarayoga, yinyoga och restorative yoga. Hon arbetar dessutom med personlig träning i yoga med terapeutisk inriktning och bearbetning av posttraumatiskt stressyndrom. Sedan 2013 driver hon studion Altromondo Yoga i Stockholm. 2016 kom hennes första bok Healing Yoga – den läkande kraften (Lava Förlag).

ISBN 978-91-88529-99-2 | Utgivning 21 augusti 

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta Schyttberg PR:
[email protected] | 0706-24 30 23

* * *

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar