Hem Författare Anders Tempelman Humoristiska betraktelser från en galen värld

Humoristiska betraktelser från en galen värld

 

Vi gör ingen stor sak av det här – Samlade absurda betraktelser av Anders Tempelman är en samling roliga och bisarra berättelser i gränslandet mellan lögn och sanning, betraktelser över vardagsfenomen i samtiden. Med sitt yrkeskunnande som manusförfattare tar han oss med in i skeenden som ibland kan vara tänkvärda och samhällskritiska, men alltid skildrat med en drastisk humor.

Han har Obama hemma på en fika, spelar frisbeegolf med Påven, tröstar Dalai Lama och råkar drämma en burk med honung i ansiktet på Meryls Streeps barnbarn. Andra gånger är han snubblande nära verkligheten och går loss på fenomen som irriterar honom. Det kan börja med ett sms eller en världshändelse. Oftast vet vi inte vad som är självupplevt och vad som är påhittat.

Det här är boken du tar med på en resa när du vill ha sällskap utan att behöva ta dig igenom en hel roman, men ändå vill göra ett intellektuellt intryck. Det här är boken du ger bort i present, när blommor eller en flaska vin inslagen i folie inte riktigt gör jobbet. Vi gör ingen stor sak av det här är en rolig, bisarr och träffsäker bok om vår galna värld. Boken är ett urval av hans bästa och mest uppskattade krönikor.

Anders Tempelman har skrivit professionellt i hela sitt liv. Först som en av landets bästa copywriters i reklambranschen och numera även som manusförfattare för film och tv. Han började blogga redan 2006 och såg det mest som en möjlighet att få skriva fritt om det som roade honom. Resultatet blev en sorts mörk humor om situationer och fenomen där man ofta inte vet om det hänt på riktigt eller inte. Det visade sig att hans egensinniga berättelser även roade andra och flera av dem fått en enorm spridning.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
0840054820

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar