Hem Författare Josefin Dahlberg Josefin Dahlberg släpper bok om sin unga alkoholism

Josefin Dahlberg släpper bok om sin unga alkoholism

 

Josefin Dahlberg var 10 år när hon drack sprit för första gången. När hon var 15 var hon beroende och vid 20 sökte hon hjälp. Idag är Josefin 28 år gammal, nykter och lever sitt drömliv där hon bloggar om mode, skönhet, girl power, livet och sin nykterhet sedan 8 år. Nu är hon aktuell med boken Idag är jag fri som släpps den 21 augusti.

”Jag började förstå att jag inte hade druckit för att jag var ledsen, pank och olycklig, utan att jag var ledsen, pank och olycklig på grund av att jag drack.”

I Idag är jag fri  berättar Josefin öppet och naket om det som började som en mardröm men som så småningom ledde till ett liv hon verkligen ville leva. Genom att berätta om sina trasiga år vill Josefin inspirera och hjälpa andra till ett bättre mående, utan alkohol. Idag lever hon ett rikt liv, fyllt av yoga, meditation, bloggande och poddande.

”Att jag blev nykter som 20-åring har förändrat och räddat mitt liv. Det finns inte ord hur tacksam jag är över att jag vid så tidig ålder insåg hur min sjukdomsbild såg ut och blev nykter. Att jag tidigare levde ett liv som innehöll minnesluckor flera kvällar i veckan känns idag helt absurt. Jag tänkte många gånger i slutet av min aktiva alkoholperiod att det kändes dumt att sluta dricka så tidigt, jag hade hela livet på mig att styra upp mitt liv. Idag är jag otroligt glad över att jag gjorde det redan då – jag vet att vändningen bara skulle ha blivit svårare och svårare med tiden.”

Josefin Dahlberg växte upp på Dalarö och utbildade sig till journalist. Hon har varit chefredaktör på modette.se, blivit utnämnd till Årets chicaste bloggare och samarbetar med varumärken som Gina Tricot, H&M, Ikea och Systembolaget.
Tillsammans med Vanja Wikström driver hon både podcasten Josefin och Vanja samt varumärket Monyay Club där de dagligen inspirerar tusentals tjejer till att följa sina drömmar och att älska sig själva.

* * *

För recensionsexemplar, intervjuförfrågningar eller högupplöst material, varmt välkommen att kontakta
SCHYTTBERG PR: [email protected] | 0706-24 30 23

* * *

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar