Hem Pressrum Läs inte den här boken! – en mysteriebok om läsandets magiska krafter

Läs inte den här boken! – en mysteriebok om läsandets magiska krafter

Läs inte den här boken! –  en mysteriebok om läsandets magiska krafter

Elvaåriga Livia är ensam hemma. Hon är rädd för skuggorna i huset och tänker stanna i köket tills föräldrarna kommer hem. Det börjar skymma.

Ett tåg som passerar i fjärran får huset att skaka till och en bok faller i golvet. Livia läser titeln: Läs inte den här boken.

Boken släpps på Nasiell Förlag.

Den välkända författaren Douglas Foley debuterade 2001. Sedan dess har han skrivit en lång rad spännande böcker i många olika genrer för barn och ungdomar, varav några har blivit både tv-serie och långfilm.

Ju mer Livia läser, desto längre dras hon in i berättelsen och snart kan hon inte skilja på historiens fiktiva värld och verkligheten. På bokens befallning går hon ut och matar fiskarna i fiskdammen. Hon stöter på katter som kan prata, hamnar i fisken Sushis mage, lär sig att umgås med sjungande spindlar, och utmanas på liv och död av den ondskefulla dockan Beatrice. Dessutom måste hon rädda själva boken från en dunkel varelse som lever på dess bokstäver.

Hur ska Livia ta sig ur denna mardröm?

Läs inte den här boken är en berättelse fylld av skräck, humor, spänning och tvära kast i bästa Douglas Foley-anda. Dramatik och mystik för slukaråldern 9-12 år. Utkommer 15 oktober 2018.

Douglas Foleys titlar: Ingen återvändo (2001), Shoo bre (2003, långfilm 2012), Habib (2007, tv-serie 2009) och ytterligare två Shoo-böcker. Novellsamlingen Bårhuset (2015), Landet bortom brunnen (2016) samt fem titlar i den engelska serien LäslekLär om pojken Jamie.

För mer info och manus, kontakta Annika Nasiell, Nasiell Förlag, [email protected], 070-697 59 95.

Nasiell Förlag är ett nystartat förlag av Annika Jansson Nasiell. 

DELA

Lämna en kommentar