Hem Författare Douglas Foley Mästerligt språk i tio absurda berättelser i Douglas Foleys Bårhuset

Mästerligt språk i tio absurda berättelser i Douglas Foleys Bårhuset

Försäljningen av ungdomsböcker ökar i Sverige! 15:e September utkommer den prisbelönte författaren Douglas Foley med novellsamlingen Bårhuset för unga vuxna: tio absurda berättelser som handlar om glädje och sorg, förväntningar och besvikelser, liv och död.

Berättelsen Bårhuset handlar om 17-åriga Amanda som sommarjobbar som bårbärare på sjukhuset. Hon trivs bra och arbetskamraterna är trevliga, men så är det Bosse. Det är något med honom som känns fel – förutom att det tunna mörka håret alltid är otvättat och de mörkgula tänderna ser äckliga ut – är det sättet han glor på som känns mest obehagligt.
I Hjärtat träffar Oliver sin drömtjej Julia. Men så råkar han ta livet av henne av misstag. Det hade aldrig hänt om inte hennes hjärta haft den ovanliga egenskapen att sitta på utsidan av bröstkorgen…

Douglas Foley, född 1949, är en brittisk-svensk författare, känd för de roliga och kärleksfulla böckerna om den 11-åriga förortskillen Habib, som också blev tv-serie 2008. Douglas Foley är även författare till ungdomstrilogin Shoo bre, Shoo len och Shoo mannen. För Shoo Bre fick han Nils Holgersson-plaketten 2004 och 2012 hade filmen med samma namn premiär.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
073-6894122

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar