Hem Pressrum Ny bok av Petra Brask hjälper tonåringar och föräldrar planera sin tid

Ny bok av Petra Brask hjälper tonåringar och föräldrar planera sin tid

Ny bok av Petra Brask hjälper tonåringar och föräldrar planera sin tid

Den fantastiska tonårshjärnan är unikt öppen för nya kunskaper, relationer och upptäckter. Trots detta mår enligt Statistiska Centralbyråns (SCB) mätningar våra ungdomar allra sämst av grupperna i samhället idag. Livet vi lever gör det utmanande för hjärnan att fokusera: det är så många upplevelser, uppdateringar och uppkopplingar att det kan bli knepigt att bedöma vad som egentligen är viktigt. Hur hinner man med allt – skola, vänner, fritid, motion och sömn?

Koll på tiden? ger kunskap om och insikt i hur människan fungerar och verktyg för att kunna planera, strukturera och fokusera. Varje kapitel avslutas med personliga och angelägna texter av tonåringar och vuxna och till boken hör också ett digitalt övningshäfte.

Petra Brask är expert på effektivitet och syns ofta i TV och press. Hon har undervisat tusentals människor i tidseffektivitet och effektiva metoder, både i Sverige och internationellt. 2017 släppte hon sin bok Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi. Uppföljaren riktar sig till ungdomar. Petra har själv uppfostrat tre ungdomar och föreläser ofta på skolor samt coachar unga i konsten att få ihop skola, vänner, fritid, rörelse, kost och sömn. Hon utgår från den senaste forskningen om hjärnan och inlärning, samt erfarenheten från sina många år som effektivitetskonsult. Med humor, värme och insikt fångar hon den grupp i samhället som enligt SCB:s mätningar mår allra sämst idag – våra ungdomar – vår framtid.

ISBN 978-91-8879-912-8 Lava Förlag

* * *

Varmt välkommen att kontakta Schyttberg PR för recensionsex, mer information eller intervjuförfrågningar:
[email protected] | 0706-24 30 23

* * *

Lava Förlag 

DELA

Lämna en kommentar