Pressmeddelanden

Hem Pressrum Pressmeddelanden

David Epsteins hyllade bok Sportgenen äntligen på svenska!

28 mars släpps David Epsteins hyllade bok Sportgenen – vetenskapen bakom enastående idrottsprestationer på svenska. Välrenommerade Sports Illustrated-journalisten Epstein väjer inte för några känsliga ämnen i boken som bland annat avhandlar forskning och diskussioner kring etnicitet, kön och gentester för att få fram bättre resultat.

Från silver i mästerkocken till hovmästare på Berns – följ med...

Daniel Lakatosz blev populär i Sveriges mästerkock där han kom på andra plats 2016. Idag arbetar han som hovmästare på Berns. 28 mars kommer hans bok "Daniels matresa : 9 menyer från världens kök" ut.

En på riktigt viktig handbok – You Go Girl: att våga...

​You Go Girl – du är värd att bli lycklig! 8 mars släpper terapeuten Karin Nordlander och journalisten Linda Newnham You Go Girl: en handbok fullspäckad av verktyg och berättelser ur livet av och för kvinnor i destruktiva förhållanden.

Ny bok: Kontakt! – En svensk krigsman i kampen mot terrorn

Kontakt! - En svensk krigsman i kampen mot terrorn av Axel Stål handlar om en svensk personskyddsoperator i Irak där han bland annat hjälper till i kampen mot terroristsekten IS, eller som Axel föredrar att benämna dem, Daesh.

Följ med bakom kulisserna och läs om polisens största medieskandaler! Polisens...

Kris är en handbok i kriskommunkation och en unik titt bakom kulisserna. Varg Gyllander, före detta presschef vid Rikskriminalen och nu vid polisen, går igenom krisens dramaturgi, krishantering och mediestrategier och visar i konkreta exempel att kriskommunikation handlar om relativt enkla sanningar som kan skalas ner till 7 användbara metoder.

Hur kan misslyckande föda succé? Klarnas VD berättar öppenhjärtigt i ny...

Ebba Hallin och Nils von Heijne är aktuell med "Fuckups och businessblunders – felsteg som framgångsrecept". Boken lyfter fram de problem, felsteg och misslyckanden som kantat vägen till succé för några av Sveriges mest framgångsrika personer

​Den 1 november utkommer Stefan Schwarz med sin memoar ”De kallade...

​Den 1 november utkommer Stefan Schwarz med sin memoar ”De kallade mig gud”. I samband med detta finns möjlighet att boka en intervju med honom. För bokning av intervju mellan 1-6 november kontakta [email protected]

CHICOLAT – En vacker och lustfylld livsstilsbok med goda och enkla...

Sofia Rydemalm blev förälskad i en fransman, flyttade från Stockholm till den lilla franska ön Belle Île och startade en chokladfabrik. I hennes bok Chicolat får vi ta del av hennes omtumlande och unika historia om hur choklad blev en del av hennes liv, bilder från Belle Île och Frankrike och naturligtvis hennes bästa recept!

Staffan Götestam följer upp barnboksdebuten!

Förra hösten kom Staffan Götestams debutbok, Magiska fingrar. Nu följer Staffan upp debuten med andra boken i serien Funnys äventyr: Det andra landet. Det andra landet släpps 10 oktober på Lava Förlag.

Det ordnar sig, det ordnar sig – En sann berättelse som...

Det är viktigt och spännande för barn att läsa om hur andra unga har det och hur deras familjer fungerar. I Det ordnar sig det ordnar sig – en bok med verklighetsbakgrund – överträffar verkligheten dikten, som så många gånger förr. Vi träffar Klara, en övergiven nioåring med frånvarande föräldrar, som intalar sig att hennes familj någon gång kommer att återförenas …

Komikern Ann Westin släpper självbiografi i höst!

I oktober släpper en av Sveriges roligaste komiker Ann Westin sin självbiografi: Livet är som en sten i skon - det skaver om man inte gör något åt det.

Uppdrag förändring – Rankka/Bildt släpper bok!

Maria Rankka och Marita Bildt släpper boken Uppdrag förändring 6 september på Lava Förlag. Alla på företaget både kan och bör vara delaktiga i utveckling och innovation. Detta är huvudbudskapet i Uppdrag förändring, där Maria Rankka och Marita Bildt samlat sina synsätt och idéer kring modernt ledarskap och förändringsarbete.

​”De kallade mig gud” – Stefan Schwarz’ memoarer utkommer i oktober...

En av våra mest älskade fotbollsspelare, Stefan Schwarz, berättar öppenhjärtigt i sin kommande bok om fotbollskarriären, livet och familjen. Läsaren får vara med om en rad omtumlande händelser – från euforin över VM-bronset 1994 till skräcken när beväpnade rånare tog sig in i familjens hus och hur sonens autism fick Stefan att omvärdera livet.

Högaktuell spänningsroman avslöjar finansbranschen

I Den som gapar efter mycket får läsaren följa med bakom kulisserna i finansbranschen och den senaste tidens skandaler, med sparkade bankdirektörer, insideraffärer, svindlerirättegångar och Panama-historier gör bokens tema högaktuellt. På ett pricksäkert sätt berättas en historia om omåttliga begär, stora pengar och en gastkramande hämnd som utspelas runt finansbranschens Stureplan.

Mormors mat av Maria Holm vann bronsmedaljen i världens största kokbokstävling...

Maria Holms Mormors mat – hundra år av husmanskost, vann brons i kategorin bästa mat- och familjekokbok, i Gourmand World Cookbook Awards. Mormors mat var det svenska bidraget i den internationella finalen som avgjordes 29 maj. Över 209 länder tävlade om det prestigefyllda priset.

Hitta din magkänsla med Sofia Antonssons nya bok!

Sofia Antonsson har de senaste åren etablerat sig som Sveriges främsta expert på problemmagar och IBS – något som på senare år har klivit fram som en av våra stora folksjukdomar. Nu släpper hon, tillsammans med dietistkollegan Jeanette Steijer och fysioterapeuten Beatrice Fröling, självhjälps- och kunskapsboken Magkänsla 2 augusti på Lava Förlag.

De 5 valen för hållbar produktivitet – en bok från Franklin...

Varje dag drunknar vi i en mängd information: texter, mail, möten, telefonsamtal, sociala aktiviteter… På arbetet är vi ofta fullt upptagna med ibland utmattande arbetsuppgifter. Vi multitaskar och är ständigt nåbara. Alla dessa distraktioner är en utmaning för vår möjlighet att tänka klart, fatta bra beslut och avsluta det vi påbörjat.

Barnkalas – En oumbärlig bok för hemmabagare och kalassugna

Välkommen till den allra finaste och mest innehållsrika boken om barnkalas. Här finns recept på tårtor, cupcakes, kakor, macarons, fyllningar, dekorer, bullar, smoothies, desserter med mera. Barnkalas av Sandra Boart innehåller 10 teman, allt från babyshower, dop och ettårskalas, till godisfest och piratparty.

Härliga helg! – Temamat för helgens alla olika tillfällen!

Härliga helg är en inspirerande matbok som hjälper dig att njuta av din ledighet. Här bjuder matskribenten Anna Jonassen på smarta bufféer som är anpassade efter tillfälle, säsong och teman. Varför inte bjuda på en kväll med italienska smaker med mat och dukning i grönt, rött och vitt? Och vem skulle inte gilla att bli bjuden på fransk bistromat med gott franskt vin och nejlikor på bordet?

Ny bok från Malin Berghagen: Mallorca i mitt hjärta

​12 april släpper Malin Berghagen boken Mallorca i mitt hjärta (Lava Förlag). Boken är en inbjudan från Malin att upptäcka Mallorca genom en bofasts ögon, med ovärderliga tips om smultronställen och friskluftsaktiviteter.

Vem är vän och vem är fiende? Kanonspännande för bokslukarna av...

Syskonen Simon och Emma Leijnse gör barnboksdebut som författarduo under pseudonymen E. S. Leijnse och ger ut boken Sjörövarhjärta för åldersgruppen 9–12 år.

Mormors mat – Sveriges bästa familjekokbok

Maria Holms Mormors mat - hundra år av husmanskost har utsetts till Sveriges bästa kokbok, inom kategorin bästa mat- och familjekokbok, av Gourmand World Cookbook...

Underbart gott i en Crock-Pot – Låt grytan göra jobbet!

Matkreatören Annette Rosvall kommer ut med kokboken Underbart gott i en Crock-Pot. I boken finns allt från klassiker som dillkött till modernare rätter som hipstergratäng och desserter för den sötsugne.

Pressmeddelande – Mormors Mat – Hundra år av husmanskost

Mat som lagas på närproducerade och naturliga råvaror ligger rätt i tiden. Traditionell husmanskost baseras på varor som är vänliga mot både miljö och plånbok. Att laga mat efter säsong och följa årstidernas växlingar är ekologiskt och ekonomiskt - och roligt! Mormors Mat – Hundra år av husmanskost bjuder på våra mest omtyckta husmansklassiker.

Deckarduo spränger gränserna En bok, en film, en unik lansering

Angelika Brauns deckardebut Regissören är skriven i högt tempo och gör på utmanande sätt upp med förtryck i alla former. Braun är filmmanusförfattare och skriver just nu på en film baserad på boken. Med sig i projektet har hon skådespelaren Per Morberg som också inspirerat henne till en av bokens huvudpersoner, kriminalpsykologen Björn Fors.

Mästerligt språk i tio absurda berättelser i Douglas Foleys Bårhuset

Försäljningen av ungdomsböcker ökar i Sverige! Hösten 2015 utkommer den prisbelönte författaren Douglas Foley med novellsamlingen Bårhuset för unga vuxna: tio absurda berättelser som handlar om glädje och sorg, förväntningar och besvikelser, liv och död.

Förbättra ditt skrivande – ny bok om hur du skriver böcker...

Skriva barnbok är en enkel liten bok med ett stort innehåll. Här berättas om gestaltning, den dramatiska kurvan, fabler och hur barnboken har förändrats genom historien. Många aspekter i barnbokens värld lyfts fram och så även den senaste debatten kring om barnböcker är av sämre litterär kvalité än böcker skrivna för vuxna.

Staffan Götestam gör författardebut med barnbok!

Staffan Götestam är och har länge varit en viktig svensk barnkulturpersonlighet. Bland annat grundade han, i nära samarbete med Astrid Lindgren, Sagohuset Junibacken i Stockholm. Nu debuterar Staffan Götestam som författare med barnboken Magiska fingrar, Funnys äventyr.

Pressmeddelande – Världens mest lästa ledarskapsbok på svenska

Stephen R. Coveys bok De 7 goda vanorna (”The 7 Habits of Highly Effective People”) publicerades 1989 och blev genast en succé. Denna klassiker är världens mest spridda ledarskapsbok och har sedan utgivningen sålts i fler än 40 miljoner exemplar på 38 språk. Nu finns boken tillgänglig igen i en ny översättning.

Lugn mage med gott bröd ges ut idag!

IBS är en mag- och tarmsjukdom som många i Sverige lider av, och fördomarna kring vad man får och inte får äta är många. Idag ges boken Lugn mage med gott bröd ut, och Sofia Antonsson, leg dietist, har svar på frågorna. Recensionsdatum 9 september.

Kjell Enhager släpper boken Tänk låsningar och lösningar

​2015 är året då Kjell Enhager, en av Sveriges absolut främsta coacher, inte bara debuterar som sommarpratare i Sveriges Radios Sommar i P1 utan även släpper bok! Boken Skillnaden som gör skillnaden är du släpps på Lava Förlag 26 oktober. I dag 7 juli sänds Kjells sommarprat.

Aktuellt

Sportgenen : Vetenskapen bakom enastående idrottsprestationer

Är det förutbestämt vilka som når stjärnstatus? I denna kontroversiella och medryckande kartläggning över idrottsliga prestationer tar Sports illustrated-journalisten David Epstein sig an arv- eller...