Hem Författare Cecilia Nisbet Nilsson Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier

Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier

De autoimmuna sjukdomarna är vår tids nya folksjukdom. Över 1 miljon svenskar lider av någon autoimmun sjukdom som sköldkörtelrubbning, celiaki eller ledgångsreumatism. Ännu fler lider av allergier (var femte svensk), inflammationer och magproblem som IBS.

God tarmhälsa är en förutsättning för att kroppen ska må bra. Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson arbetar med en beprövad metod inom kosten med utgångspunkt i Paleo (stenålderskost) som kallas det autoimmuna protokollet. Nu kommer hennes nya kokbok Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier.

Runt 70 enkla, goda och läkande recept för frukost, lunch och middag och högtider som jul, påsk och midsommar, smårätter, såser och röror, bröd, drycker och sötsaker ger läsaren hjälp att njuta av maten utan att känna att man måste försaka något viktigt. Boken innehåller även en veckomeny med förslag på recept så att läsaren snabbt kan komma igång.

Den läkande maten vilar mot en internationellt beprövad metod, det autoimmuna protokollet, där man genom att äta tarmläkande kost kan nå goda resultat. Kosten innebär massor av näringstäta råvaror fullspäckade med vitaminer och mineraler. Den innebär också att man tar bort allt som kan orsaka inflammation och aktivera immunförsvaret.

Den autoimmuna metoden tar ett steg längre än böcker med endast antiinflammatorisk mat då man fokuserar på både en uppbyggande kost och en elimineringskost med tydliga listor.

Förordet är skrivet av Johan Bergqvist som är legitimerad sjukgymnast och utbildare inom evolutions- , livstids- och funktionsmedicin.

Cecilia Nisbet Nilsson har tidigare gett ut Autoimmun kokbok tillsammans med Karl Hultén på eget förlag 2016. Cecilia har en bakgrund som mångårig medicinjournalist i tv-branschen, är licenserad kostrådgivare och driver idag det egna företaget Swedish Paleo. Mer om Swedish Paleo: http://www.swedishpaleo.se/

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar