Hem Författare Charlie Michaelsen Har du PMS, eller? – succépodden blir bok!

Har du PMS, eller? – succépodden blir bok!

Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson, som står bakom hyllade podcasten PMS-podden, släpper boken Har du PMS, eller? 29 augusti (Lava Förlag). Hundratusentals svenska kvinnor lider av PMS-relaterade besvär utan att veta om att det är PMS. Jenny och Charlie benar tillsammans ut begrepp och behandlingar samt ger en befriande inblick i både sina egna och andra PMS-systrars cykliska kamp. Vi får följa med genom deras himmel och helvete – en ägglossning i taget.

Att så många av Sveriges kvinnor lider av PMS varje månad är häpnadsväckande. En del av dessa lider av den allvarligare formen PMDS. Då blir livet bokstavligt talat till ett mörker. Men finns det hjälp?

Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson startade för snart två år sedan podcasten PMS-podden och gensvaret från kvinnor runtom i Sverige var enormt. Duons ärliga beskrivningar om hur de förvandlas från en bekymmerslös Kate Moss till en ångestriden Morran visade sig vara en beskrivning många kvinnor kunde skriva under på.

PMS-podden blev nominerad i Svenska Podcastpriset 2016.

Tillsammans har de nu wallraffat sig genom mängder av behandlingar, från antidepressiv medicin och holistiska droppar under tungan till kosttillskott och akupunktur. De har tagit hjälp av experter som gynekologen Helena Kopp Kallner på Danderyds Sjukhus för att bena ut exakt vilka hormoner som gör vad, och varför. De har intervjuat dietister, zonterapeuter, yogalärare, läkare och PMS-systrar. Alla erfarenheter har de sedan samlat i boken Har du PMS, eller? och som en röd tråd löper Charlies och Jennys mejlväxling där vi på ett befriande öppenhjärtigt sätt får ta del av upp- och nedgångar.

Har du PMS, eller? är en peppande bok till alla kvinnor där ute som tror att de är ensamma om att må cykliskt dåligt. Boken kommer få dig att skratta, gråta och bli våldsamt sugen på att riva sönder den trånga kvinnokostymen. Så, är din partner plötsligt ett as, din chef ett svin och dina kompisar oförstående dårar? Är du rädd och konspiratorisk och ångestfylld och svinarg? Du är inte galen, du har PMS.

ISBN 978-91-88529-34-3
Utgivning 29 augusti

Charlie Michaelsen är komiker, frilansande tv-redaktör och lever ensam med sina tre barn. Hon lider av kraftig PMS, ett pendlande sockersug och vetskapen om att PMS-podden är den absolut sämsta investeringen i hennes obefintliga kärleksliv.

Jenny Öhrn Segolsson är copywriter, skribent och lider av vrålvidrig PMS, varje månad. Hon har loggat sin cykel i flera år vilket gör att hon har stenkoll på vad hon ska undvika när i månaden.

Vill du göra en intervju med författarna, behöver du högupplöst bildmaterial eller vill du ha recex? Kontakta:
Schyttberg PR[email protected] | 0706-243023

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar