Hem Författare Helen Larsson Ny lekfull och viktig bok om barnyoga!

Ny lekfull och viktig bok om barnyoga!

I vår hektiska vardag kan vi alla behöva verktyg för att kunna varva ned och ge kroppen en chans till återhämtning. Detta gäller inte minst våra barn. Yogastunden blir en vila från jämförelse och strävan, helt fri från tävling och prestation. Att vara olika är något bra och alla deltar utifrån sina unika förutsättningar. Detta sätter den diplomerade barnyogaläraren Helen Larsson fokus på i sin nya bok Yoga med barn som nu släpps på Lava Förlag.

Yogapositionerna har en positiv påverkan på barnens flexibilitet, balans, styrka och uthållighet. Avslappning hjälper barnen att varva ned och ger en stunds vila då kroppen och hjärnan kan återhämta sig. Genom enkla lekfulla meditationer kan barnen träna sig att hitta vägen till närvaro.

  • Glädjen och leken är viktigt. Att visa barnen att yoga kan vara både roligt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra. Under mina år som barnyogalärare har jag fått många vittnesmål om just det både från föräldrar och från barnen själva, säger Helen Larsson
Mer om boken:

I Yoga med barn finns tips och inspiration att komma igång och yoga med barn. Huvudfokus är åldrarna 3 till 8 år, men i boken finns även ett kapitel för äldre barn. Boken innehåller kapitel om hur man yogar med barn, om uppvärmning, positioner, yogasagor, andningsövningar, om barn och stress. Boken är vackert illustrerad av Marie Åhfeldt för att göra de olika övningarna tydliga och lekfulla.

Mer om författaren:

Helen Larsson har mer än 20 års erfarenhet av yoga och har provat många olika yogaformer. Numera är hon internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare, yinyogalärare samt diplomerad barnyogalärare. Helen har mångårig erfarenhet av att leda yoga för såväl vuxna som barn. Hon organiserar yogakollon och andra aktiviteter på skolloven. Helen håller även workshops och yogaretreater, riktade både mot personal inom skola och förskola som mot yogalärare och privatpersoner. Yoga med barn är Helen Larssons debutbok.

Kontakt:

För kontakt med författaren, var vänlig kontakta:

[email protected] alt 0708-929594

För recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

[email protected]

Utgivning 15 augusti 2017

Lava förlag

ISBN: 9789188529336

DELA

Lämna en kommentar