Hem Författare Anna Bellman Släpp retoriken – fokusera på publiken, banbrytande bok som utmanar retorikförespråkarna är...

Släpp retoriken – fokusera på publiken, banbrytande bok som utmanar retorikförespråkarna är här

Anna Bellman har modererat och talartränat vd:ar, försäljningschefer, kommunikationschefer och projektledare och vittnar om att många är omotiverat rädda när de ska hålla en presentation. Boken, Släpp retoriken – fokusera på publiken, som kommer ut idag utmanar det faktum att retoriken ofta används som det enda hjälpmedlet och ämnar istället hjälpa presentatörer att förbereda sig på ett nytt sätt.

– Anna har lärt mig att med rätt attityd och mycket förberedelse så går allt. Med smittande glädje och stort engagemang coachade hon mig från en ”nära-döden-känsla” inför att gå upp på scen till en förväntansfull glädje över att få kliva fram och förmedla mitt budskap, säger Ulli Söderberg, ekonomichef Svensk Fastighetsförmedling.

Släpp retoriken – fokusera på publiken hjälper dig att byta fokus från dig själv som presentatör till den du vill nå. Det är lätt att tro att du behöver var en retorisk expert för att vara en briljant talare, men det är inte du som talare eller hur du använder retoriken som är viktigast – utan mottagaren av ditt budskap.

– Mitt mål är att boken ska hjälpa till att sluta fokusera på retoriken eftersom den förlamar och hämmar oss med mallar och regler som nästan enbart fokuserar på dig som talare istället för på dem du vill nå, säger Anna Bellman. Om du ska lyckas nå fram till din publik, måste du flytta fokus från dig själv. Då minskar också nervositet och oro.

Vi har fått lära oss att lösningen på rädslan att tala inför publik är mer retorik. En ”sanning” som väldigt få ifrågasätter. Att om man bara tränar sig till rätt kroppsspråk, en logisk presentation och att argumenten kommer i rätt ordning så löser vi problemet. Retorik handlar om att vi ska vara perfekta som presentatörer. Men vi människor tror inte på perfekta presentationer. Vi tror på äkta personer.

– Vi är väldigt glada över att få ge ut Annas bok, en bok som verkligen fyller ett hål i marknaden och som behövs, säger Alexandra Torstendahl Förlagschef LAVA. Så många människor som har oro och ångest i onödan kan få hjälp av Anna och boken.

För att beställa boken Bokus.com

Kontakt

Anna Bellman, 073-386 04 64, [email protected]

Presskontakt

Petra Whitehead, 073-440 78 31, [email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar