Hem Författare Douglas Foley Tredje lättlästa vardagsberättelsen på engelska av Douglas Foley!

Tredje lättlästa vardagsberättelsen på engelska av Douglas Foley!

Poor Yoda är den tredje boken i författaren Douglas Foleys och illustratören Louise Jacobssons serie på lättläst engelska med de svåraste orden översatta till svenska. Berättelsen handlar om Jamie och hans hund Lucy som bor i en liten engelsk stad.

När Jamie kommer ner i köket hittar han en lapp från sin mamma. Han måste gå och handla. Trist, tycker Jamie, men han kallar på sin hund och går.

Man skulle kunna tro att det skulle bli en dag som alla andra, men den visar sig bli ett riktigt äventyr! Promenaden startar med ett rejält skutt i en gigantisk vattenpöl, och fortsätter med en storartad räddningsaktion. Och den som behöver räddas är inte mindre än Jamies vän Zoes katt, Yoda, som har klättrat högt upp i ett träd och inte vågar klättra ner …

Men döm om barnens förvåning! Efter allehanda besvärligheter och räddningsinsatser i form av inhandlade fiskar och hämtade stegar har katteländet mage nog att rädda sig själv!

Berättelsen om Jamie och hans hund och deras invecklade turer för att försöka rädda katten utstrålar en varm vardagshumor. Tillsammans med de fantastiska fyrfärgsillustrationerna borde denna bok bli både barnens och de vuxnas favorit!

Unga Lavas serie LÄSlekLÄR-böckerna innehåller alltid en spännande berättelse ibland med insprängda fakta, skrivna av författare som kan skriva för åldersgruppen 6-9 år. Dessutom innehåller böckerna ett förord riktat till vuxna, om hur man på bästa sätt läser de här böckerna tillsammans med barn.

Utdrag ur BTJs recension för Where is George?:

”Where is George? är en underhållande, spännande och samtidigt pedagogiskt upplagd berättelse, som bör locka nybörjarläsaren till att läsa fler engelska berättelser i samma stil.” – Lektör Lena Franzén

För mer information eller recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]

Lämna en kommentar